0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroMed katerimi astrološkimi znamenji je največ perfekcionistov?

Med katerimi astrološkimi znamenji je največ perfekcionistov?

MORDA VAS ZANIMA

Perfekcionisti so osebe, ki se nikoli ne zadovoljijo s približki. Gre za ljudi, ki si vedno prizadevajo za popolnost – tudi v primerih, ko je posebej očitno, da je popolnost nedosegljiva.

- Oglas -

Perfekcionizem je lahko sicer v določenih okoliščinah koristen, vendar je nemalokrat tudi precej škodljiv. Osebe, ki so nagnjene k perfekcionizmu, morajo biti zato zelo pazljive, saj lahko sicer precej hitro izgorijo.

Med predstavniki nekaterih astroloških znamenj naj bi bil perfekcionizem posebno pogost. To najbrž ni posebno presenetljivo, če verjamete, da so naše osebnostne lastnosti tesno povezane z astrološkim znamenjem, ki mu pripadamo …

Devica

Največ perfekcionistov je mogoče najti med devicami. Ne glede na to, česa se lotijo, si device prizadevajo za popolnost – in to tudi takrat, ko se zavedajo, da ne bo nihče drug opazil razlike med popolnim in skoraj popolnim. Tako ni presenetljivo, da device pogosto doleti izgorelost. Težnja po popolnosti namreč ni osnovana na realističnih temeljih. Device si morajo tako na določeni točki priznati, da ne zmorejo vsega, in izoblikovati jasen seznam prioritet, sicer lahko perfekcionizem resno ogrozi njihovo duševno zdravje.

- Oglas -

Kozorog

Perfekcionizem je pri kozorogih pogojen z ambicioznostjo. Osebe, rojene v znamenju kozoroga, so namreč pogosto nadpovprečno ambiciozne. Tako si skorajda obsesivno prizadevajo za dosego ciljev, ki si jih zadajo, tudi če s tem ogrozijo svoje zdravje in odnose z bližnjimi. Kozorogi se zlahka odrečejo trenutnemu užitku in vso energijo usmerijo v delo ali študij, če verjamejo, da jim lahko to na dolgi rok prinese uspeh. Kozorogi so torej k perfekcionizmu nagnjeni predvsem zaradi ambicioznosti, vendar pa jim lahko na poti do ciljev paradoksno škodi prav perfekcionizem. Če si prizadevate za to, da bi bilo vse popolno, boste ogromno časa in energije zapravili za ukvarjanje z malenkostmi, ki najverjetneje ne bodo bistveno vplivale na končni rezultat. Perfekcionizem je tako pogosto največji sovražnik uspeha.

Oven

Ovni so znani po tekmovalnosti. Perfekcionizem je zato pri ovnih pogosto tesno povezan z željo, da bi premagali druge, oziroma z željo, da bi vsem dokazali, da so najboljši. Ko gre za željo po zmagi, ovni nimajo zavor. Ne le da bodo ogromno truda vložili v to, da bi dosegli popolnost, ampak bodo pri tem tvegali več, kot bi bilo najverjetneje pametno. Zaradi poskusov, da bi svetu dokazali, da so najboljši, lahko ovni zapravijo ogromno denarja in ogrozijo svoje zdravje.

Lev

Na prvi pogled se zdijo levi daleč od perfekcionistov. Gre namreč za ljudi, ki delujejo povsem neobremenjeni. Tako se zdi, da levi cenijo predvsem dobro družbo in užitek, toda za zunanjo podobo se skriva precej bolj kompleksna zgodba. Levi hlepijo po nenehni pozornosti. Tako vlagajo ogromno časa in energije v razmišljanje o tem, kako pritegniti pozornost – in v tem pogledu so lahko levi veliki perfekcionisti. Njihov perfekcionizem poganja predvsem želja po moči in nadzoru. Podobno kot druga astrološka znamenja, nagnjena k perfekcionizmu, lahko tudi leve zasledovanje ciljev drago stane. Popolnoma osredotočeni so na to, kako izstopiti iz povprečja in si priboriti občudujoče poglede, pri tem pa pogosto zanemarijo pomen drobnih življenjskih radosti in dobrih medosebnih odnosov. Levi s svojimi odločitvami dokazujejo, da je cena slave zelo visoka, nemalokrat pa tudi previsoka. Če se prepoznate v tem opisu, se pogosteje opomnite, da so vaši talenti neodvisni od tega, ali jih drugi opazijo. Poskušajte uživati v tistem, kar počnete, in se nenehno opominjate, da je popolnost v večini primerov nedosegljiv ideal.

Preberite še: 3 astrološka znamenja, ki so raje samska kot v zvezi

.

NAJNOVEJŠE