Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaSlastni mandljevi piškoti brez moke

Slastni mandljevi piškoti brez moke

MORDA VAS ZANIMA

Tile piškoti so odlična zadeva za hladnejše dni, ki prihajajo. Njihova priprava je zelo preprosta, po okusu pa jim ni para. Polega tega vsebujejo same zdrave sestavine, tako da si jih lahko privoščite brez kančka slabe vesti.

- Oglas -

Mandljevi piškoti brez moke

Čas priprave: 15 minut
Celoten čas priprave: 30 minut
Količina: 16 piškotov

Če je le mogoče, uporabite ekološke sestavine.

Za pripravo slastnih mandljevih piškotov potrebujete:

  • 2 skodelici kremnega mandljevega masla, ogretega na sobno temperaturo (recept najdete tukaj)
  • 2/3 skodelice surovega medu
  • 2 veliki jajci (če je le mogoče, naj bodo iz proste reje)
  • 2 jušni žlici sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- Oglas -

Priprava:
Pečico ogrejte na 180 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.

Vse sestavine dobro zmešajte v veliki skledi – mešajte toliko časa, da dobite kompaktno testo. Iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa jih rahlo sploščite. Ker je testo zelo lepljivo, si boste morali med oblikovanjem piškotov redno umivati roke.

Piškote razporedite po pekaču in pazite, da je med njimi približno 5 centimetrov prostora. Piškote pecite od 10 do11 minut oziroma dokler se ne obarvajo zlato rjavo (bodite pozorni, da njihovi robovi ne počrnijo, saj to pomeni, da so že preveč pečeni). Predlagamo, da piškote preverite po 10 minutah in jih po potrebi pečete še kakšno minuto dlje.

Ko jih vzamete iz pečice, naj se hladijo od 5 do 10 minut, nato pa jih že lahko postrežete.

Piškote hranite v neprodušni posodi v hladilniku do 5 dni (zna pa se zgoditi, da ne bodo zdržali tako dolgo).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×