Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaSlastni mandljevi piškoti brez moke

Slastni mandljevi piškoti brez moke

MORDA VAS ZANIMA

Tile piškoti so odlična zadeva za hladnejše dni, ki prihajajo. Njihova priprava je zelo preprosta, po okusu pa jim ni para. Polega tega vsebujejo same zdrave sestavine, tako da si jih lahko privoščite brez kančka slabe vesti.

- Oglas -

Mandljevi piškoti brez moke

Čas priprave: 15 minut
Celoten čas priprave: 30 minut
Količina: 16 piškotov

Če je le mogoče, uporabite ekološke sestavine.

Za pripravo slastnih mandljevih piškotov potrebujete:

  • 2 skodelici kremnega mandljevega masla, ogretega na sobno temperaturo (recept najdete tukaj)
  • 2/3 skodelice surovega medu
  • 2 veliki jajci (če je le mogoče, naj bodo iz proste reje)
  • 2 jušni žlici sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- Oglas -

Priprava:
Pečico ogrejte na 180 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.

Vse sestavine dobro zmešajte v veliki skledi – mešajte toliko časa, da dobite kompaktno testo. Iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa jih rahlo sploščite. Ker je testo zelo lepljivo, si boste morali med oblikovanjem piškotov redno umivati roke.

Piškote razporedite po pekaču in pazite, da je med njimi približno 5 centimetrov prostora. Piškote pecite od 10 do11 minut oziroma dokler se ne obarvajo zlato rjavo (bodite pozorni, da njihovi robovi ne počrnijo, saj to pomeni, da so že preveč pečeni). Predlagamo, da piškote preverite po 10 minutah in jih po potrebi pečete še kakšno minuto dlje.

Ko jih vzamete iz pečice, naj se hladijo od 5 do 10 minut, nato pa jih že lahko postrežete.

Piškote hranite v neprodušni posodi v hladilniku do 5 dni (zna pa se zgoditi, da ne bodo zdržali tako dolgo).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×