Slastni mandljevi piškoti brez moke

Tile piškoti so odlična zadeva za hladnejše dni, ki prihajajo. Njihova priprava je zelo preprosta, po okusu pa jim ni para. Polega tega vsebujejo same zdrave sestavine, tako da si jih lahko privoščite brez kančka slabe vesti.

Mandljevi piškoti brez moke

Čas priprave: 15 minut
Celoten čas priprave: 30 minut
Količina: 16 piškotov

Če je le mogoče, uporabite ekološke sestavine.

Za pripravo slastnih mandljevih piškotov potrebujete:

  • 2 skodelici kremnega mandljevega masla, ogretega na sobno temperaturo (recept najdete tukaj)
  • 2/3 skodelice surovega medu
  • 2 veliki jajci (če je le mogoče, naj bodo iz proste reje)
  • 2 jušni žlici sode bikarbone
  • ½ čajne žličke soli
  • ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta

Priprava:
Pečico ogrejte na 180 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.

Vse sestavine dobro zmešajte v veliki skledi – mešajte toliko časa, da dobite kompaktno testo. Iz testa oblikujte kroglice v velikosti žogic za namizni tenis, nato pa jih rahlo sploščite. Ker je testo zelo lepljivo, si boste morali med oblikovanjem piškotov redno umivati roke.

Piškote razporedite po pekaču in pazite, da je med njimi približno 5 centimetrov prostora. Piškote pecite od 10 do11 minut oziroma dokler se ne obarvajo zlato rjavo (bodite pozorni, da njihovi robovi ne počrnijo, saj to pomeni, da so že preveč pečeni). Predlagamo, da piškote preverite po 10 minutah in jih po potrebi pečete še kakšno minuto dlje.

Ko jih vzamete iz pečice, naj se hladijo od 5 do 10 minut, nato pa jih že lahko postrežete.

Piškote hranite v neprodušni posodi v hladilniku do 5 dni (zna pa se zgoditi, da ne bodo zdržali tako dolgo).

Povzetek
Ime recepta
Slastni mandljevi piškoti brez moke
Objavljeno
Ocena
3 Based on 2 Review(s)
  • Sa

    Tole bo pa narobe – če damo dve jušni žlici sode, bo imela ta zadeva samo po sodi okus in po ničemer drugem.
    Tule je očitno originalen recept (http://www.mindbodygreen.com/0-11508/treat-your-friends-with-these-flourless-almond-butter-cookies.html) in prevod teaspoon ni jušna žlica, temveč čajna žlička. Pa še piše, da morata biti poravnani (level).
    Dve jušni žlici sode uničita recept.

  • Rok

    nč dobr preverjeno

  • Olga

    Pa surovi med?

  • Maja

    Mandljevo maslo ni marcipan, je produkt miksanja mandljev do stopnje, ko začnejo izločati lastno olje. Praviloma je brez dodatkov, nekateri dodajo kanček olja ali med itn.

  • Katjap

    Kje pa je moka ali kaj podobnega?

  • Ana

    S kremnim mandljevim maslom je verjetno mišljen marcipan …