Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
ZgodbeMami 4 otrok oprostil plačilo najemnine in jo presenetil z zalogo hrane

Mami 4 otrok oprostil plačilo najemnine in jo presenetil z zalogo hrane

MORDA VAS ZANIMA

Pandemija ni prinesla zgolj strahov, povezanih z zdravjem, ampak je številne pahnila tudi v hudo ekonomsko stisko. V nekaterih državah je precej dobro poskrbljeno za pomoč prebivalstvu, spet v drugih pa sistemskih rešitev, ki bi naslavljale ta vidik koronakrize, praktično ni. Ena največjih težav, s katero se te dni spopadajo mnogi, je plačilo najemnine. Tako marsikomu grozi prisilna izselitev, ki lahko seveda pomeni tudi brezdomstvo. Mama štirih otrok, ki živi v ameriški zvezni državi Michigan, se je pred nedavnim znašla v podobni stiski. Ni namreč vedela, kje bo našla denar za plačilo najemnine. Vendar pa jo je nato najemodajalec sam od sebe presenetil z velikodušno gesto …

Ponudba, ki je prišla kot dar z neba …

- Oglas -

Zgodba, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih, je v hipu pritegnila ogromno pozornosti. Omenjena ženska je namreč na Facebooku opisala, kako jo je moški, ki ji oddaja stanovanje, poklical in ji povedal, da ji ni treba skrbeti glede najemnine. A ne le to – obenem jo je vprašal, ali ima njena družina na zalogi dovolj hrane. Najemojemalka mu je povedala, da bo morala verjetno kmalu v trgovino, saj hrane počasi zmanjkuje. Klicu je kmalu sledilo sporočilo, v katerem ji je najemodajalec sporočil, naj stopi do vhodnih vrat. Ko jih mama štirih otrok odprla, je sledilo veliko presenečenje. Pred vrati jo je namreč čakal kup hrane, ki sta jo najemodajalec in njegova žena kupila za njeno družino. Del paketa pa je bila celo zaloga plenic. Ženska je svoji objavi priložila tudi fotografijo tega prijetnega presenečenja.

Zgodba najemnina
Foto: Facebook

Številno najemniki si želijo, da bi najemodajalci tudi njih presenetili s podobno gesto

Ne gre sicer za edino tovrstno zgodbo v preteklih tednih. Mnogi najemodajalci so se namreč odločili, da najemnikom za določeno obdobje odpišejo ali zmanjšajo najemnino. Nekateri so to storili brez posebnega izpostavljanja, spet drugi so svojo odločitev delili tudi na družbenih omrežjih – predvsem v želji, da bi to spodbudilo tudi druge najemodajalce, da pomagajo, če jim njihovo finančno stanje to dopušča. Nathan Nichols, eden izmed najemodajalec, ki so se javno izpostavili, je ob tem je pojasnil, da se zaveda, da so njegovi najemniki večinoma zaposleni v storitvenem sektorju, kjer delo na daljavo pogosto preprosto ni mogoče. Ob tem poudaril, da ima lahko huda finančna negotovost še posebej negativen vpliv na otroke. Tudi njegovo objavo, v kateri je pozival najemodajalce, naj storijo podobno kot sam, je delilo ogromno ljudi. Pojavilo se je tudi ogromno komentarjev najemnikov, ki so razočarano ugotavljali, da od svojih najemodajalcev ne morejo pričakovati česa podobnega.

Zgodba
Foto: Facebook

Najemodajalci poudarjajo, da je marsikdo izmed njih prav tako v precejšnji stiski

Pričakovano pa se je oglasilo tudi kar nekaj najemodajalcev, ki so zapisali, da bi sicer z veseljem pomagali, vendar so se zaradi pandemije tudi sami znašli v veliki finančni stiski. Ob tem se je avtor objave ponovno javil in opozoril, da težko presojamo situacijo drugih in da je popolnoma razumljivo, da si nekateri najemodajalci tega ne morejo privoščiti. Gre torej za kompleksno problematiko, sestavljeno iz različnih osebnih zgodb – tako zgodb najemnikov kot najemodajalcev. Čeprav je po eni strani pohvalno, da tisti, ki to zmorejo, v teh dneh nekoliko olajšajo življenje ljudem, ki najemajo njihova stanovanja, pa so odzivi, ki jih sprožijo tovrstne objave, dober pokazatelj tega, da zgolj »dobrodelnost« ne bo zadostovala pri spopadanju s posledicami ekonomske krize, ki jo je povzročila pandemija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×