Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaMaja Štamol Droljc: Srečo je treba spustiti k sebi

Maja Štamol Droljc: Srečo je treba spustiti k sebi

MORDA VAS ZANIMA

Vile rojenice so pri nekaterih ljudeh bolj, pri drugih pa manj radodarne s svojimi darovi. Maji Štamol so v zibelko položile kopico lepih stvari, iz katerih je z veliko srčnosti in garanja zgradila svojo zgodbo o sreči in uspehu. Priznava, da ni bilo vedno lahko. A je ostala z obema nogama trdno na tleh, skromna, inovativna in globoko hvaležna za vse lepo, kar se ji (je) dogaja(lo) v življenju. Pred kratkim je srečala Abrahama in to je imenitna priložnost za inventuro ter kovanje načrtov za naprej. Oblikovalka nam je posebej za Bodi eko zaupala nekaj najbolj iskrenih podrobnosti iz svojega zares pestrega življenja. 

- Oglas -

Maja Štamol Droljc

Maja je danes ena najbolj prepoznavnih slovenskih modnih oblikovalk. Letošnje leto praznuje kar nekaj jubilejev – poleg osebnega še poldrugo desetletje svoje blagovne znamke, ki jo je gradila počasi in preudarno. Z možem Stanetom sta pred kratkim nazdravila deseti obletnici poroke, njuno življenje pa vsak dan razveseljujeta prikupni deklici, ki sta ju posvojila iz Gvineje Bissaua. A pojdimo lepo po vrsti.

Maja se je tako kot kar nekaj deklic prelepega leta 1968, ko so se v Ljubljani rojevali študentski upor in zahteve po demokraciji, rodila na kmetiji, kjer so skrbno gospodarili njeni starši. Legitimne zahteve študentov na tisti konec Štajerske niso segle, je pa bilo zelo hudo, ko je komaj deset dni po Majinem rojstvu izbruhnil požar, v katerem sta zgorela celoten hlev in ostrešje domače hiše, ki se je držala hleva. Majo, ki je bila v pleteni košari, so »evakuirali« na rob travnika, ki je mejil na sosedovo njivo …

Več si preberite v oktobrski reviji Bodi eko.

- Oglas -

revija Bodi eko oktober 2018

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×