0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaLovor kot pomoč pri težavah z lasmi in kožo

Lovor kot pomoč pri težavah z lasmi in kožo

MORDA VAS ZANIMA

Lovor poznamo predvsem kot sredozemsko začimbo, namenjeno obogatitvi okusa številnih jedi. Poleg tega so znani tudi določeni pozitivni vplivi te rastline na naše zdravje. Še posebej priljubljen je na primer sirup proti kašlju, izdelan iz lovorovih listov. Manj znano pa je, da si lahko s temi listi zelo uspešno pomagamo tudi pri negi kože in las, še posebej pri določenih težavah …

- Oglas -
Pripravki iz lovorja

Hitra pomiritev razdražene kože

Ste vedeli, da ima lovor zelo pomirjajoč vpliv na kožo? Tako je zelo koristna pomoč v primeru razdražene kože in za hitro odpravo mozoljčkov. Na dolgi rok pa lahko pomaga celo pri upočasnjevanju pojavljanja gubic. Priporočamo vam, da občasno namesto klasičnega tonika za kožo uporabite doma izdelano lovorovo vodico. V lonec stresite 3 decilitre vode in približno 5 lovorovih listov. Mešanico nato zavrite. Odstavite lonec in ga pokrijte. Počakajte še nekaj minut, preden mešanico precedite. Ko se ohladi, je pripravljena za uporabo.

Pospeševanje celjenja kože in pomoč pri preprečevanju okužb

Lovorovo tekočino – še bolje pa lovorovo olje – je mogoče uporabiti tudi za hitrejše celjenje poškodovane kože, na primer manjših ranic ali po pikih insektov . Poleg tega je lovor znan tudi po protibakterijskem in protiglivičnem delovanju, zato je odličen za preprečevanje ali zdravljenje okužb.

Znebite se prhljaja in ustavite čezmerno izpadanje las

Na koncu umivanja lase prelijte še z ohlajenim lovorovim čajem. Ne izpirajte, ampak počakajte, da se lasje naravno posušijo. To bo pomagalo pri naravni odpravi prhljaja – predvsem zaradi že omenjenega protiglivičnega delovanja lovora, saj je prhljaj pogosto povezan prav z glivičnimi okužbami lasišča. Obenem pa je izpiranje las z lovorovo tekočino zelo priporočljivo tudi za tiste, ki imate težave s čezmernim izpadanjem las.

- Oglas -

Lovor pomaga celo pri odpravi naglavnih uši

Predvsem pri otrocih se pojavljajo obdobja, ko je nevarnost za širjenje naglavnih uši še posebej visoka. Včasih lahko v boju s temi ušmi pomagajo tudi naravni pripravki, med drugim prav lovorovi. Če želite preizkusiti to metodo, najprej zmešajte približno 50 gramov lovorovih listov in 400 mililitrov vode. Zavrite in nato segrevajte toliko časa, da ostane le še približno 100 mililitrov tekočine, ki jo nato precedite in ohladite. Nato jo vtrite v lasišče in počakajte 3–4 ure, preden lase operete.

Več o lovoru: Lovor – nepogrešljiva začimba in zdravilna rastlina

.

NAJNOVEJŠE