0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaLotite se domače aromaterapije in izboljšajte razpoloženje

Lotite se domače aromaterapije in izboljšajte razpoloženje

MORDA VAS ZANIMA

Vonj ima na naše možgane neverjeten vpliv. Sproži lahko misli in čustva, vpliva na določeno razpoloženje ali nam prikliče spomine. Z vonjanjem določenih vonjav se lahko v hipu počutimo srečnejše, bolj pomirjene in sproščene. Prav s tem se ukvarja tudi veda, imenovana aromaterapija.

- Oglas -

Aromaterapija

Ko vonjamo eterično olje, njegov vonj prodre skozi krvni obtok vse do pljuč. Mnogi domnevajo, da imajo eterična olja prav zaradi tega tako močan učinek na telo. Vonjave delujejo tudi na del možganov, natančneje na limbični sistem, ki nadzoruje čustva in spomine.

Aromaterapija vključuje masažo z eteričnimi olji, ki jih maser razredči v drugem olju. Z aromaterapijo lahko izboljšamo metabolizem, presnovo, razpoloženje in se izmaknemo infekcijam. Tudi, če nimamo diagnosticirane anksioznosti ali depresije, se lahko od časa do časa počutimo potrto in anksiozno. Te občutke pogosto sproži stres, kateremu smo podvrženi vsi. Aromaterapije se lahko lotite tudi doma, z enim od spodaj opisanih pristopov.

- Oglas -

Kako se lotiti aromaterapije?

Ko izbirate eterično olje za domačo aromaterapijo, bodite pozorni na to, da je 100-odstotno in ne redčeno z drugimi snovmi in kemikalijami, ki zmanjšujejo njegov učinek. Pogost pokazatelj kvalitete  eteričnega olja je njegova cena.

Za aromaterapijo lahko uporabljate sledeče:

  • razpršilec eteričnih olj, ki ga lahko imate tako doma kot v pisarni,
  • nekaj kapljic eteričnega olja kanite v posodo z vrelo vodo in vonj se bo začel širiti po zraku,
  • eterično olje lahko vtrete v kožo, a jih pri tem kombinirajte z nosilnim oljem (npr. kokosovo olje) ali losjonom, saj lahko eterično olje razdraži kožo,
  • nekaj kapljic eteričnega olja lahko dodate kopeli.

5 eteričnih olj proti stresu in anksioznosti

  1. Eterično olje bergamotke pomaga pri anksioznosti in depresiji, predvsem pred operacijo. Kljub temu ga lahko uporabljate na vsakodnevni bazi, saj močno dvignil vaše razpoloženje.
  2. Eterično olje sladke pomaranče je pogosto uporabljeno v aromaterapiji in velja za naravno sredstvo za izboljševanje razpoloženja. Njegov prijeten vonj boste z veseljem vonjali v katerem koli prostoru.
  3. Eterično olje vrtnice dokazano pripomore k sproščanju, sploh če ga vtremo v kožo. Poleg tega zmanjšuje krvni pritisk. Kot sredstvo za sproščanje se zelo dobro obnese, če ga dodate kopeli.
  4. Eterično olje sivke ima dokazano sproščujoč in pomirjujoč učinek. Ugotovljeno je bilo, da pomaga proti nespečnosti, depresiji in anksioznosti. Če ga vonjate v bližini postelje, vam bo pomagalo pri boljšem spancu.
  5. Eterično olje sandalovine se po tradiciji uporablja v parfumih in kozmetičnih sredstvih. Njegov vonj pomaga pri lajšanju težav z anksioznostjo in depresijo. Lahko ga uporabljate tudi kot alterantivo parfumu.
.

NAJNOVEJŠE