Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaLončnice pomagajo čistiti zrak

Lončnice pomagajo čistiti zrak

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj slišali, da lahko vaše lončnice očistijo zrak v vaši hiši?

- Oglas -

In razlog? Mnoge rastline delujejo kot naravni filter. Kvaliteto zraka v vaših prostorih izboljšajo tako, da absorbirajo strupe iz zraka, poleg tega pa spreminjajo ogljikov dioksid v kisik.

Zavese, pohištvo, preproge, tiskalniški tonerji, čistila, parfumi, barvila, materiali za izolacijo, lepila za talne obloge, pohištvo … vse to vsebuje škodljive snovi, ki onesnažujejo zrak v vaši hiši.

Pojavijo se lahko glavoboli, slabost, omotica, izpuščaji, kašelj … Raziskave so pokazale, do imajo nekatere rastline zmožnost, da absorbirajo kemikalije, kot so: formaldehid, benzen, ogljikov monoksid in ostale onesnaževalce zraka.


Torej, katere rastline izbrati za vaš dom, da bo zrak bolj čist? Najbolj se priporočajo naslednje vrste lončnic:
Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

- Oglas -

Seveda pa so dobre čistilke zraka tudi druge lončnice, ki imajo veliko listne površine.

Ko gre za kvaliteto zraka v vaši hiši, ne odlašajte in si priskrbite vso ‘pomoč’, ki vam jo rastline lahko ponudijo. Dokazano je namreč, da je lahko zrak v naših domovih bolj onesnažen, kot tisti zunaj, zaradi različnih produktov, ki jih uporabljamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×