Dom & energijaLončnice pomagajo čistiti zrak

Lončnice pomagajo čistiti zrak

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj slišali, da lahko vaše lončnice očistijo zrak v vaši hiši?

- Oglas -

In razlog? Mnoge rastline delujejo kot naravni filter. Kvaliteto zraka v vaših prostorih izboljšajo tako, da absorbirajo strupe iz zraka, poleg tega pa spreminjajo ogljikov dioksid v kisik.

Zavese, pohištvo, preproge, tiskalniški tonerji, čistila, parfumi, barvila, materiali za izolacijo, lepila za talne obloge, pohištvo … vse to vsebuje škodljive snovi, ki onesnažujejo zrak v vaši hiši.

Pojavijo se lahko glavoboli, slabost, omotica, izpuščaji, kašelj … Raziskave so pokazale, do imajo nekatere rastline zmožnost, da absorbirajo kemikalije, kot so: formaldehid, benzen, ogljikov monoksid in ostale onesnaževalce zraka.


Torej, katere rastline izbrati za vaš dom, da bo zrak bolj čist? Najbolj se priporočajo naslednje vrste lončnic:
Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

- Oglas -

Seveda pa so dobre čistilke zraka tudi druge lončnice, ki imajo veliko listne površine.

Ko gre za kvaliteto zraka v vaši hiši, ne odlašajte in si priskrbite vso ‘pomoč’, ki vam jo rastline lahko ponudijo. Dokazano je namreč, da je lahko zrak v naših domovih bolj onesnažen, kot tisti zunaj, zaradi različnih produktov, ki jih uporabljamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×