Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaLončnice pomagajo čistiti zrak

Lončnice pomagajo čistiti zrak

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj slišali, da lahko vaše lončnice očistijo zrak v vaši hiši?

- Oglas -

In razlog? Mnoge rastline delujejo kot naravni filter. Kvaliteto zraka v vaših prostorih izboljšajo tako, da absorbirajo strupe iz zraka, poleg tega pa spreminjajo ogljikov dioksid v kisik.

Zavese, pohištvo, preproge, tiskalniški tonerji, čistila, parfumi, barvila, materiali za izolacijo, lepila za talne obloge, pohištvo … vse to vsebuje škodljive snovi, ki onesnažujejo zrak v vaši hiši.

Pojavijo se lahko glavoboli, slabost, omotica, izpuščaji, kašelj … Raziskave so pokazale, do imajo nekatere rastline zmožnost, da absorbirajo kemikalije, kot so: formaldehid, benzen, ogljikov monoksid in ostale onesnaževalce zraka.


Torej, katere rastline izbrati za vaš dom, da bo zrak bolj čist? Najbolj se priporočajo naslednje vrste lončnic:
Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

- Oglas -

Seveda pa so dobre čistilke zraka tudi druge lončnice, ki imajo veliko listne površine.

Ko gre za kvaliteto zraka v vaši hiši, ne odlašajte in si priskrbite vso ‘pomoč’, ki vam jo rastline lahko ponudijo. Dokazano je namreč, da je lahko zrak v naših domovih bolj onesnažen, kot tisti zunaj, zaradi različnih produktov, ki jih uporabljamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×