fbpx
Domov Dom & energija Lončnice pomagajo čistiti zrak

Lončnice pomagajo čistiti zrak

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Ste že kdaj slišali, da lahko vaše lončnice očistijo zrak v vaši hiši?

In razlog? Mnoge rastline delujejo kot naravni filter. Kvaliteto zraka v vaših prostorih izboljšajo tako, da absorbirajo strupe iz zraka, poleg tega pa spreminjajo ogljikov dioksid v kisik.

Zavese, pohištvo, preproge, tiskalniški tonerji, čistila, parfumi, barvila, materiali za izolacijo, lepila za talne obloge, pohištvo … vse to vsebuje škodljive snovi, ki onesnažujejo zrak v vaši hiši.

Pojavijo se lahko glavoboli, slabost, omotica, izpuščaji, kašelj … Raziskave so pokazale, do imajo nekatere rastline zmožnost, da absorbirajo kemikalije, kot so: formaldehid, benzen, ogljikov monoksid in ostale onesnaževalce zraka.


Torej, katere rastline izbrati za vaš dom, da bo zrak bolj čist? Najbolj se priporočajo naslednje vrste lončnic:
Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

Seveda pa so dobre čistilke zraka tudi druge lončnice, ki imajo veliko listne površine.

Ko gre za kvaliteto zraka v vaši hiši, ne odlašajte in si priskrbite vso ‘pomoč’, ki vam jo rastline lahko ponudijo. Dokazano je namreč, da je lahko zrak v naših domovih bolj onesnažen, kot tisti zunaj, zaradi različnih produktov, ki jih uporabljamo.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×