0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaLončnice pomagajo čistiti zrak

Lončnice pomagajo čistiti zrak

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj slišali, da lahko vaše lončnice očistijo zrak v vaši hiši?

- Oglas -

In razlog? Mnoge rastline delujejo kot naravni filter. Kvaliteto zraka v vaših prostorih izboljšajo tako, da absorbirajo strupe iz zraka, poleg tega pa spreminjajo ogljikov dioksid v kisik.

Zavese, pohištvo, preproge, tiskalniški tonerji, čistila, parfumi, barvila, materiali za izolacijo, lepila za talne obloge, pohištvo … vse to vsebuje škodljive snovi, ki onesnažujejo zrak v vaši hiši.

Pojavijo se lahko glavoboli, slabost, omotica, izpuščaji, kašelj … Raziskave so pokazale, do imajo nekatere rastline zmožnost, da absorbirajo kemikalije, kot so: formaldehid, benzen, ogljikov monoksid in ostale onesnaževalce zraka.

- Oglas -


Torej, katere rastline izbrati za vaš dom, da bo zrak bolj čist? Najbolj se priporočajo naslednje vrste lončnic:
Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

Seveda pa so dobre čistilke zraka tudi druge lončnice, ki imajo veliko listne površine.

Ko gre za kvaliteto zraka v vaši hiši, ne odlašajte in si priskrbite vso ‘pomoč’, ki vam jo rastline lahko ponudijo. Dokazano je namreč, da je lahko zrak v naših domovih bolj onesnažen, kot tisti zunaj, zaradi različnih produktov, ki jih uporabljamo.

.

NAJNOVEJŠE