Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Dom & energijaAvtopralnica da ali ne?

Avtopralnica da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Želite prihraniti denar? Potem je odločitev lahka – pripravite cev in gobico! Ali pa bi raje prihranili čas in vodo?

- Oglas -

Potem pa je seveda bolje odpeljati avto v avtopralnico. Če pa iščete najbolj ekološko opcijo, potem pa vas bo morda ta članek presenetil.

Umivanje avtomobila doma pomeni, da porabite veliko vode, tista voda, ki pa odteče pa je polna olja, bencina, raznih tekočin za čiščenje stekel in odmrzovanje ter ostale umazanije. Ta voda po navadi steče v odtok in naprej v lokalne potoke ali reke. Posledica tega pa je seveda ekološka katastrofa, saj vsi našteti proizvodi škodujejo ekosistemu.

Avtopralnice pa imajo po drugi strani predpise v zvezi z odtočno vodo, ki bi jih morale upoštevati. To pomeni, da gre odtočna voda v čistilne naprave, kjer jo prečistijo. Ostali odpadki, ki se lahko znajdejo v vodi pa končajo na smetiščih. Poleg tega pa avtopralnice porabijo manj vode za pranje avtomobila doma.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×