Ljubezenski horoskop: Morda je to razlog, zakaj ne najdete sreče v ljubezni …

Ali imate težave pri iskanju sreče v ljubezni? Preverite, kaj je glede na astrološka znamenja glavni razlog za to, da se vaša razmerja običajno končajo precej klavrno. Če boste ozavestili ponavljajoče se vzorce, boste namreč precej lažje našli rešitev …

Oven

Odlično se znajdete v vlogi vodje, kar je v nekaterih situacijah koristno, spet v drugih pa je lahko prav to glavna ovira. Do partnerja se pogosto obnašate kot do nekoga, ki vam je podrejen in ki mu lahko ukazujete. Ker je eden od temeljev uspešnega odnosa spoštljivo, enakovredno razmerje med partnerjema, ni presenetljivo, da se vaši partnerji prej ali slej naveličajo tovrstne obravnave.

Bik

Pogosto eksplodirate v trenutkih, ko je to najmanj pričakovano. Vam se zdi vaša reakcija logična, saj gre za posledico čustev, ki so se v vas kopičila že kar nekaj časa, partnerja pa vaš odziv ujame povsem nepripravljenega. Nujno je, da sproti komunicirate o tem, kaj vas moti.

Dvojčka

Nestrinjanje glede specifičnih vprašanj še ne pomeni, da ste z določeno osebo nekompatibilni. Namesto da pobegnete ob prvem nesporazumu, se naučite na tovrstne situacije pogledati kot na priložnost za skupno rast in iskanje kompromisov.

Rak

Potrebujete precej časa, preden imate občutek, da lahko nekomu resnično zaupate. Toda ko najdete osebo, ki si po vašem mnenju zasluži vaše zaupanje, se je oklenete z vso silo. Tako začnete postopoma izgubljati lastno identiteto in zanimanja, saj v ospredje postavite partnerjeve želje in potrebe. Partnerju se tako sčasoma ne zdite več zanimivi, saj ima občutek, da niste več oseba, v katero se je zaljubil, ampak zgolj njegova (bleda) kopija.

Lev

Zelo radi ste v središču pozornosti, pri čemer pogosto pozabite, da niste edina oseba na svetu. Upoštevajte, da tudi vaš partner potrebuje nekoga, ki bo prisluhnil njegovim željam in stiskam. Tako je pomembno, da znate tudi umolkniti in preprosto poslušati.

Devica

Partnerje dojemate kot nekakšne projekte, kot nekaj, kar lahko izboljšate, in ne kot polnokrvne osebe. Tudi pri osebah, nad katerimi ste sprva povsem navdušeni, začnete hitro opažati drobne navade, ki jih je treba po vašem mnenju izboljšati/odpraviti. Občutek, da nekdo stalno preži na naše napake, pa je lahko seveda zelo utesnjujoč – ne glede na to, kako dobronamerni so vaši nasveti.

Tehtnica

Sovražite konfrontacije, zato se pogosto zatekate k pasivno agresivnim odzivom, ki lahko sčasoma pokopljejo vaš odnos s partnerjem. Precej bolje je, da tisto, kar vas moti, ubesedite neposredno.

Škorpijon

Za vas obstajajo samo ekstremi. Ali ste popolnoma evforični ali pa povsem na dnu. Ko ste slabe volje, se pogosto znesete nad partnerjem. Če vas poskuša potolažiti, še bolj vzrojite. Ko vam gre vse na živce, se namreč težko zadržujete. Toda če se ne boste naučili, kako obvladovati tovrstne izbruhe, boste težko zgradili resnično intimen partnerski odnos, temelječ na medsebojnem zaupanju.

Strelec

Veliko napora vlagate v ohranjanje podobe sproščene, zabavne osebe, ki se nikoli ne obremenjuje z »malenkostmi«. Globoko v sebi veste, da je to samo krinka – in da ste tudi sami ranljivi, podobno kot vsi ljudje. Pomembno je, da partnerju pokažete tudi to plat, sicer bodo vaši odnosi vedno zelo površinski.

Kozorog

Strah pred tem, da boste izdani in zapuščeni, je pogosto kriv za to, da sami »preventivno« sabotirate odnose, ki so se šele začeli vzpostavljati. Namesto da razmišljate o najbolj črnih scenarijih, se poskušajte preprosto prepustiti trenutku. V ljubezni ni nič zagotovljeno … toda prav to je eden od njenih največjih čarov.

Vodnar

Pogosto pozabite, da partnerski odnos ni tekmovanje. Medtem ko ste povsem osredotočeni na to, kako dokazati, da imate prav, spregledate širši kontekst. Ali morate res stalno dokazovati, kako inteligentni ste? Ali je zares vredno prizadeti partnerja zaradi nečesa, kar je v resnici precej banalno? Ne pozabite: zelo pomemben vidik inteligentnosti je tudi čustvena inteligentnost.

Ribi

Pri partnerskih odnosih se osredotočate samo na čustveno, spiritualno povezavo, pri tem pa popolnoma zanemarite praktični vidik. Tako mora partner prevzeti večji del bremena, povezanega z malce bolj praktičnimi vidiki sobivanja, kar lahko sčasoma privede do zamere.