Lepota & KozmetikaLešnikovo olje – izvrstna izbira za nego suhe kože

Lešnikovo olje – izvrstna izbira za nego suhe kože

MORDA VAS ZANIMA

Lešnikovo olje spada med najbolj dragocena olja. Čeprav je lahko tudi užitno, se v kulinariki redkeje uporablja prav zaradi precej visoke cene. Zato pa je toliko pripravnejše za kozmetične proizvode. Vsebuje namreč veliko koristnih maščobnih kislin, ki so kot nalašč za nego kože in las.

- Oglas -

Poleg tega pa v njem najdemo tudi pomembne minerale, kot so na primer kalij, kalcij in magnezij. Lešnikovo olje uvrščamo tudi med olja z najvišjo vsebnostjo flavonoidov – pomembne skupine antioksidantov. V nadaljevanju vam predstavljamo najpomembnejše razloge, zaradi katerih bi se tudi vaša koža najverjetneje razveselila, če bi ji vsaj občasno privoščili nego z lešnikovim oljem.

Lešnikovo olje

Izdatno vlaženje in mehkejša koža

Lešnikovo olje poskrbi za izdatno navlažitev kože, obenem pa naredi vašo kožo prijetno mehko. To je predvsem zasluga linolenske kisline in drugih esencialnih maščobnih kislin, s katerimi je lešnikovo olje izjemno bogato. Seveda pa imajo pomembno vlogo pri tem tudi fitoesteroli oziroma rastlinski steroli in vitamin E. Pogosto se prav lešnikovo olje priporoča ljudem, ki imajo težave z ekstremno suho kožo. Olje pa bo med drugim poskrbelo tudi za bolj elastično kožo.

Lešnikovo olje za kožo in zdravje

Zaradi obilja antioksidantov, med katerim ima zelo pomembno vlogo vitamin E, je lešnikovo olje odlično tudi za upočasnitev procesa staranja kože. Prosti radikali lahko namreč povzročijo ogromno škode naši koži – tako njenemu videzu kot zdravju. Dnevna uporaba lešnikovega olja za nego kože lahko tako poskrbi za bolj mladosten videz kože in prepreči prezgodnje nastajanje gubic oziroma ublaži njihovo izrazitost, če so se te že pojavile. 

- Oglas -

Lešnikovo olje za lepo kožo

Zmanjšanje por in protibakterijski učinki

Izbira lešnikovega olja je odlična tudi za vse, ki želite ublažiti videz por karseda naravno. Olje namreč pomaga pri nežnem zapiranju por. Zaradi snovi, ki delujejo protibakterijsko, pa poskrbi tudi za preprečevanje okužb. Uporabite ga lahko tudi v primeru razpokanih ustnic, nego brazgotin, strij in podobnih težav.

Hitra vpojnost še ena prednost lešnikovega olja

Mnogi se izogibajo uporabi olj, ko gre za nego kože, saj se bojijo, da bo koža pretirano mastna oziroma da bo trajalo zelo dolgo, da se olje vpije. To je sicer res lahko težava pri določenih oljih, vendar lešnikovo ni med njimi. Izstopa namreč po tem, da gre za eno najbolj »suhih« olj. Tako na koži ne bo ustvarilo plasti maščobe, ampak se bo zelo hitro vpilo oziroma prodrlo globoko v kožo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×