- Oglas -
LCHF čokoladna torta je odlična sladica, ko ste na LCHF dietni prehrani in vas premaga želja po sladkem.
Ste na LCHF dieti in ste si zaželeli čokoladne torte? Nič ne skrbite, LCHF čokoladna torta bo poskrbela za vaše želje.
SESTAVINE (12 kosov)
Biskvit
- 300 g zelene bučke –
- 3 jajca – 3
- 50 g stopljenega maslo – ,
- 100 g, mletih mandlji –
- 40 g, fino mlete kokosova moka –
- 30 g, nesladkanega kakav v prahu –
- 100 g eritritol –
- 1 žlička soda bikarbona –
Krema
- 250 g čokolada brez sladkorja –
- 250 g sladka smetana –
Čokoladna plast
- 70 g čokolada brez sladkorja –
- 50 g sladka smetana –
PRIPRAVA
- Bučke narežemo na kocke in jih skupaj z jajci in stopljenim maslom zmeljemo v mešalniku, da dobimo gosto kašo.
- Vmešamo še preostale sestavine, vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ko je pečeno, pustimo, da se ohladi.
- Pripravimo kremo: smetano stepemo, nato pa nad paro stopimo čokolado. Ko se nekoliko ohladi, jo z mešalnikom vmešamo v smetano. Postavimo v hladilnik vsaj za 1–2 uri, da se ohladi.
- Ko je torta ohlajena, ji dodamo še zadnjo plast, ki jo pripravimo tako, da čokolado (skupaj s smetano) stopimo nad paro. Prelijemo in potresemo s čokoladnimi mrvicami ali oreščki. Ohladimo. Bolj ko je hladna, boljša je.
- oglas -