LCHF čokoladna torta je odlična sladica, ko ste na LCHF dietni prehrani in vas premaga želja po sladkem.
- Oglas -
Ste na LCHF dieti in ste si zaželeli čokoladne torte? Nič ne skrbite, LCHF čokoladna torta bo poskrbela za vaše želje.
SESTAVINE (12 kosov)
Biskvit
- 300 g zelene bučke –
- 3 jajca – 3
- 50 g stopljenega maslo – ,
- 100 g, mletih mandlji –
- 40 g, fino mlete kokosova moka –
- 30 g, nesladkanega kakav v prahu –
- 100 g eritritol –
- 1 žlička soda bikarbona –
Krema
- 250 g čokolada brez sladkorja –
- 250 g sladka smetana –
Čokoladna plast
- 70 g čokolada brez sladkorja –
- 50 g sladka smetana –
PRIPRAVA
- Bučke narežemo na kocke in jih skupaj z jajci in stopljenim maslom zmeljemo v mešalniku, da dobimo gosto kašo.
- Vmešamo še preostale sestavine, vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Ko je pečeno, pustimo, da se ohladi.
- Pripravimo kremo: smetano stepemo, nato pa nad paro stopimo čokolado. Ko se nekoliko ohladi, jo z mešalnikom vmešamo v smetano. Postavimo v hladilnik vsaj za 1–2 uri, da se ohladi.
- Ko je torta ohlajena, ji dodamo še zadnjo plast, ki jo pripravimo tako, da čokolado (skupaj s smetano) stopimo nad paro. Prelijemo in potresemo s čokoladnimi mrvicami ali oreščki. Ohladimo. Bolj ko je hladna, boljša je.
- oglas -