Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaKozmetika, ki ščiti pred onesnaženim zrakom – najnovejši lepotni trend

Kozmetika, ki ščiti pred onesnaženim zrakom – najnovejši lepotni trend

MORDA VAS ZANIMA

Pojavlja se vse več raziskav o resničnih posledicah pogoste izpostavljenosti onesnaženemu zraku. Pri tem so prizadeti praktično vsi organi, med njimi seveda tudi naš največji organ – koža. V tem dejstvu so mnoga kozmetična podjetja ugledala novo tržno nišo. Na tržišču je namreč začelo naraščati število kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni prav zaščiti kože pred onesnaženim zrakom.

Onesnažen zrak kot eden največjih krivcev za prehitro staranje kože

- Oglas -

Drobni delci, imenovani PM2.5, ki jih je mogoče najti v onesnaženem zraku, naj bi bili nekajkrat manjši od povprečne velikosti človeških por. Tako lahko hitro povzročijo številne težave – od  zamašenih por in vnetij pa do starostnih peg ter zgodnjih gubic. Ko gre za vprašanje staranja kože, naj bi bilo bolj škodljivo od onesnaženega zraka le še sonce. Tako ni presenetljivo, da je nova vrsta kozmetike hitro pritegnila veliko pozornosti – najbolj seveda med potrošniki, ki živijo v velikih urbanih središčih, kjer so težave z onesnaženostjo zraka še posebej hude.

Mladostni videz na žalost ne ščiti pred boleznimi …

V osnovi se kozmetika, namenjena zaščiti pred onesnaženim zrakom, deli v dve skupine. Na izdelke, ki ustvarijo nekakšen fizični ščit, in na tiste, ki so namenjeni intenzivnemu odstranjevanju strupenih snovi s kože. Mnenja glede tega, kako učinkovita je lahko v resnici tovrstna kozmetika, sicer ostajajo deljena. Nekateri kritiki pravijo, da gre zgolj za enega v množici marketinških trikov, ki le preusmerja pozornost s celostnega pristopa k reševanju težave.

Četudi lahko ti kozmetični izdelki res pomagajo pri zaščiti kože pred prezgodnjim staranjem, pa še vedno ostaja škoda, ki jo utrpijo vsi drugi organi v našem telesu. Kakšna gubica manj ne pomeni kaj dosti, če izpostavljenost onesnaženemu zraku privede do resnih bolezni. Dokazano je namreč, da lahko delci “PM2.5 prodrejo globoko v pljuča in krvna tkiva ter da tako povečujejo predvsem tveganje za bolezni srca in pljuč.

Ne spreglejte: Kritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×