0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKozmetika, ki ščiti pred onesnaženim zrakom – najnovejši lepotni trend

Kozmetika, ki ščiti pred onesnaženim zrakom – najnovejši lepotni trend

MORDA VAS ZANIMA

Pojavlja se vse več raziskav o resničnih posledicah pogoste izpostavljenosti onesnaženemu zraku. Pri tem so prizadeti praktično vsi organi, med njimi seveda tudi naš največji organ – koža. V tem dejstvu so mnoga kozmetična podjetja ugledala novo tržno nišo. Na tržišču je namreč začelo naraščati število kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni prav zaščiti kože pred onesnaženim zrakom.

- Oglas -
onesnazenost kozmetika

Onesnažen zrak kot eden največjih krivcev za prehitro staranje kože

Drobni delci, imenovani PM2.5, ki jih je mogoče najti v onesnaženem zraku, naj bi bili nekajkrat manjši od povprečne velikosti človeških por. Tako lahko hitro povzročijo številne težave – od  zamašenih por in vnetij pa do starostnih peg ter zgodnjih gubic. Ko gre za vprašanje staranja kože, naj bi bilo bolj škodljivo od onesnaženega zraka le še sonce. Tako ni presenetljivo, da je nova vrsta kozmetike hitro pritegnila veliko pozornosti – najbolj seveda med potrošniki, ki živijo v velikih urbanih središčih, kjer so težave z onesnaženostjo zraka še posebej hude.

Mladostni videz na žalost ne ščiti pred boleznimi …

V osnovi se kozmetika, namenjena zaščiti pred onesnaženim zrakom, deli v dve skupine. Na izdelke, ki ustvarijo nekakšen fizični ščit, in na tiste, ki so namenjeni intenzivnemu odstranjevanju strupenih snovi s kože. Mnenja glede tega, kako učinkovita je lahko v resnici tovrstna kozmetika, sicer ostajajo deljena. Nekateri kritiki pravijo, da gre zgolj za enega v množici marketinških trikov, ki le preusmerja pozornost s celostnega pristopa k reševanju težave.

Četudi lahko ti kozmetični izdelki res pomagajo pri zaščiti kože pred prezgodnjim staranjem, pa še vedno ostaja škoda, ki jo utrpijo vsi drugi organi v našem telesu. Kakšna gubica manj ne pomeni kaj dosti, če izpostavljenost onesnaženemu zraku privede do resnih bolezni. Dokazano je namreč, da lahko delci “PM2.5 prodrejo globoko v pljuča in krvna tkiva ter da tako povečujejo predvsem tveganje za bolezni srca in pljuč.

- Oglas -

Ne spreglejte: Kritični deli telesa, kjer pogosto pozabimo na zaščito pred soncem

.

NAJNOVEJŠE