0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKoža zrcali tudi naša čustva

Koža zrcali tudi naša čustva

MORDA VAS ZANIMA

Duševno počutje močno vpliva na naše telo in koža pri tem ni nobena izjema. Prav koža na obrazu je tista, ki najbolj odseva naše duševno počutje. Koža izdaja, kakšno življenje živimo – verjetno opazite razliko med postaranim obrazom, ki izžareva srečo in takim, ki zrcali bridkost in tegobe. Notranji mir in sreča na čisto vsak obraz prineseta prav poseben žar, ki ga ne more pričarati čisto nobeno ličilo.

- Oglas -

Pomembno se je zavedati, da naša koža ne potrebuje le zunanje zaščite, ampak jo moramo dobro varovati tudi pred notranjimi škodljivimi vplivi. Barva in videz polti lahko veliko povesta o človekovem značaju – pordela polt pogosto izdaja povišan krvni tlak ali človeka, ki se zelo hitro razburi. Rumenkasta polt pa je po drugi strani značilna za mastno kožo in melanholičen značaj. Prav tako na stanje kože močno vpliva tudi naša prehrana, zato ji velja nameniti prav posebno pozornost.

S pomočjo pravih eteričnih olj lahko zelo polepšamo svojo kožo, upočasnimo procese staranja in kožo ozdravimo.

Koža zrcali tudi naša čustva

- Oglas -

Pordela in vneta koža

Če dolgo jočemo, naša koža pordi, lahko pa se vname tudi njena povrhnjica. Na pordelost oziroma modrikavost kože v veliki meri vpliva tudi zdravje srca in ožilja. Vročo in vneto kožo pomirita in pohladita olje neroli in sivkino olje. Prav tako preženeta zabuhlost in vnetje. Pordelost in zabuhlost odpravimo tudi tako, da si na oči položimo hladne kose kumar ali si pripravimo čaj iz poprove mete.

Pripravimo si čaj iz poprove mete:
Čaj pripravimo iz 12 gramov poprove mete in pol litra vode. V čaj lahko po želji stisnemo tudi sok ene limone. Čaj pijemo topel ali hladen.

Suha koža

Jeza in strah negativno vplivata na delovanje jeter, zaradi česar naše telo slabo vsrkava hrano, ne glede na to, kaj in koliko pojemo. Zaradi tega je koža pogosto suha. Neravnovesje duha in telesa odpravimo z rožnim oljem, oljem ilang-ilang in rožmarinovim oljem.

Izsušena koža največkrat izraža strah – strah je namreč tisti, ki vpliva na nepravilno delovanje ledvic in mehurja. Pri takih težavah si lahko pomagamo z eteričnima oljema iz muškatne kadulje in pelargonije ter s sandalovino.

- Oglas -

Kožo lahko izsušijo tudi vremenske razmere (veter in sonce). Izsušitev pa lahko povzroči tudi naval krvi v limfni sistem in vranico, ki je posledica pretiranega začudenja in sočutja. Taki ljudje pogosto preveč slepo zaupajo drugim in jim želijo ustreči na vse možne načine.

Mastna koža

Na duševni ravni je mastna koža povezana s skrbmi, na telesni ravni pa z debelim črevesjem. Čisto vsi imamo kdaj kakšne skrbi, tisti, ki pa si vse pretirano ženejo k srcu, pa pogosto uživajo tudi neprimerno hrano. Zaradi preveč skrbi imajo lahko težave z zaprtjem. Pri tovrstnih težavah je treba prehrani nameniti prav posebno posebno pozornost in skrb. Uživajte čim več svetle, zelene in modre hrane, ki čisti naše telo od znotraj in osveži kri.

Limona ali razredčen virginski nepozebnik s svojo kislino napadeta loj, ki ga koža izloča. Olji iz ciprese in kadilne bosvelije pomagata pri hitrejšem celjenju odprtih ran na koži, na primer aknah. Če pa je koža zelo mastna, pa pomagata zavirati izločanje loja. Kadar imamo težave z aknami, so nam v pomoč lahko tudi olja iz ciprese, sivke in bergamotke. Z mastno kožo povezujemo tudi zabuhlost zaradi nabiranja tekočin v telesu.

Pripravimo si rumen zdravilni balzam proti aknam in kožnim lisam:
Kapljico eteričnih olj iz limon, kafrovca in sivke zmešamo s šestimi kapljicami svetlinovega olja. To mešanico zjutraj in zvečer nanašamo na prizadeto mesto.

.

NAJNOVEJŠE