- Oglas -
Koprivna juha je izvrstna spomladanska jed na ลพlico, ki vas bo preฤistila in okrepila vลกae telo. Koprivno juho so poznale in rade pripravljale ลพe naลกe babice, paziti pa moramo, kje koprive naberemo in da so rastline ฤim bolj mlade.
SESTAVINE (2 osebi)
- 12,5 dl vode
- 2 veliki pesti listov mladih kopriv
- 2 mladi ฤebuli
- 3 ลพlice rastlinskega olja
- juลกne zaฤimbe โ po okusu
- ลกฤep popra
- ลกฤep soli
- koprivni listi za okras
PRIPRAVA
- Sesekljamo ฤebulo, na vroฤem olju jo porjavimo, dodamo vodo in sol.
- Dodamo sesekljane koprive in jih na kratko pokuhamo. Juho premeลกamo do gladkega, zaฤinimo s poprom in juลกnimi zaฤimbami.
- Po ลพelji lahko dodamo tudi rumenjak, zmeลกan v majhni koliฤini mleka.
- Vsak kroลพnik juhe okrasimo s koprivnimi listi.
Za okusno in zdravo koprivno juho moramo nabrati liste mladih, zdravih kopriv, ki jih najpogosteje najdemo kar za hiลกo, ali na obronkih gozda, kjer smo prepriฤani, da niso onesnaลพene. Korivna juha bo ลกe okusnejลกa, ฤe ji dodate ลกe malo regrata, ki lahko pomaga tudi, ฤe ลพelite bolj gosto juho in ji dodate sveลพe zmlete liste.
- oglas -