DomovZdravi ReceptiJuheKoprivna juha za pomladne dni

Koprivna juha za pomladne dni

- Oglas -

Koprivna juha je izvrstna spomladanska jed na žlico, ki vas bo prečistila in okrepila všae telo. Koprivno juho so poznale in rade pripravljale že naše babice, paziti pa moramo, kje koprive naberemo in da so rastline čim bolj mlade.

SESTAVINE (2 osebi)

  • 12,5 dl vode
  • 2 veliki pesti listov mladih kopriv
  • 2 mladi čebuli
  • 3 žlice rastlinskega olja
  • jušne začimbe – po okusu
  • ščep popra
  • ščep soli
  • koprivni listi za okras

PRIPRAVA

  1. Sesekljamo čebulo, na vročem olju jo porjavimo, dodamo vodo in sol.
  2. Dodamo sesekljane koprive in jih na kratko pokuhamo. Juho premešamo do gladkega, začinimo s poprom in jušnimi začimbami.
  3. Po želji lahko dodamo tudi rumenjak, zmešan v majhni količini mleka.
  4. Vsak krožnik juhe okrasimo s koprivnimi listi.

Za okusno in zdravo koprivno juho moramo nabrati liste mladih, zdravih kopriv, ki jih najpogosteje najdemo kar za hišo, ali na obronkih gozda, kjer smo prepričani, da niso onesnažene. Korivna juha bo še okusnejša, če ji dodate še malo regrata, ki lahko pomaga tudi, če želite bolj gosto juho in ji dodate sveže zmlete liste.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI