Kdo je kriv za nedavni napad morskih psov v Sharm el-Sheikhu?

  Za napade morskih psov v priljubljenem Egiptovskem letovišču Sharm el-Sheikh so krivi prekomerni ribolov, neprimerno odlaganje živalskih odpadkov in neodgovorni turisti.

  Morski pesV okoliških vodah so našli trupla živali in rib, ki so jih v vodo zmetali z ladij, ki so plule v okolici letovišča. To je sprožilo nenavadno vedenje morskih psov, ki drugače zelo redko napadejo človeka, saj jim načeloma človeško meso ne diši.

  Obilo surovega mesa v vodi je zaradi pomankanja rib, ki je posledica prekomernega ribolova hitro privabilo morske pse. Poleg tega so turisti med opazovanjem in potapljanjem hranili morske živali in metali hrano v vodo, da so živali prišle bližje obali, kar je ustvarilo idealne pogoje za napade.

  To bi moralo biti dovolj zgovorno sporočilo, da je morje naravno okolje morskih živali in da smo v njem  gosti mi in ne obratno.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  2 KOMENTARJI

  1. Ravno to je problem, ko turisti med potapljanjem hranijo ribe in ostale morske živali. Morski psi so opazili, da se jim za hrano ni potrebno truditi in so to izkoristili.

  Comments are closed.