Kako poskrbimo za novoletno jelko

  Ali si brez novoletne jelke ne predstavljate pravega božično-novoletnega vzdušja? Potem se naučite kako izberete in negujete novoletno smrečico, da bo kar najdlje ostala lepa in zelena.
  Novoletna jelka

  Nakup smrečice

  Preden se odpravite kupovati smrečico, izmerite svoj prostor, da ne bo prevelika ali mogoče tudi premajhna nekje v kotu.

  Če se hočete prepričati, da je smrečica res sveža, prelomite smrekovo iglico. Če je le-ta znotraj še vlažna potem je sprečica zagotovo sveža. Naravna barva smreke je močna zelena barva, tudi po tem lahko vidite, koliko časa je že posekana.

  Ne kupujte smrečic, ki so posekane ‘na črno’ brez dovoljenja, saj s tem podpirate trgovce, ki škodujejo naravi. Uporabljati se sme le tiste, ki so jih posekali zaradi nujnega redčenja gozda, kjer so resle preveč na kupu.

  Okraski

  Smrečico lahko okrasite tudi s piškoti in doma narejenimi okolju prijaznimi okraski. Poleg tega uporabite LED žarnice za lučke za novoletno jelko, saj te porabijo veliko manj energije, poleg tega pa se tudi ne segrevajo.

  Poskrbite, da ima drevo dovolj vode

  Smrečica dnevno, kljub temu da je že posekana še vedno lahko vsrka veliko vode. Zato ji zagotovite zadostno količino vode in ugašajte lučke za novoletno jelko, ko ni potrebno, da so prižgane.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. Ponavadi se pretirava z lučkami. Je res potrebno imeti na meter in pol visoki smrekici 250 lučk? Mislim, da ne..

  Comments are closed.