0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKako poskrbimo za novoletno jelko

Kako poskrbimo za novoletno jelko

MORDA VAS ZANIMA

Ali si brez novoletne jelke ne predstavljate pravega božično-novoletnega vzdušja? Potem se naučite kako izberete in negujete novoletno smrečico, da bo kar najdlje ostala lepa in zelena.

- Oglas -

Novoletna jelka

Nakup smrečice

Preden se odpravite kupovati smrečico, izmerite svoj prostor, da ne bo prevelika ali mogoče tudi premajhna nekje v kotu.

Če se hočete prepričati, da je smrečica res sveža, prelomite smrekovo iglico. Če je le-ta znotraj še vlažna potem je sprečica zagotovo sveža. Naravna barva smreke je močna zelena barva, tudi po tem lahko vidite, koliko časa je že posekana.

- Oglas -

Ne kupujte smrečic, ki so posekane ‘na črno’ brez dovoljenja, saj s tem podpirate trgovce, ki škodujejo naravi. Uporabljati se sme le tiste, ki so jih posekali zaradi nujnega redčenja gozda, kjer so resle preveč na kupu.

Okraski za novoletno jelko

Okraski

Smrečico lahko okrasite tudi s piškoti in doma narejenimi okolju prijaznimi okraski. Poleg tega uporabite LED žarnice za lučke za novoletno jelko, saj te porabijo veliko manj energije, poleg tega pa se tudi ne segrevajo.

Poskrbite, da ima drevo dovolj vode

Smrečica dnevno, kljub temu da je že posekana še vedno lahko vsrka veliko vode. Zato ji zagotovite zadostno količino vode in ugašajte lučke za novoletno jelko, ko ni potrebno, da so prižgane.

.

NAJNOVEJŠE