Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaKako poskrbimo za novoletno jelko

Kako poskrbimo za novoletno jelko

MORDA VAS ZANIMA

Ali si brez novoletne jelke ne predstavljate pravega božično-novoletnega vzdušja? Potem se naučite kako izberete in negujete novoletno smrečico, da bo kar najdlje ostala lepa in zelena.

- Oglas -

Novoletna jelka

Nakup smrečice

Preden se odpravite kupovati smrečico, izmerite svoj prostor, da ne bo prevelika ali mogoče tudi premajhna nekje v kotu.

Če se hočete prepričati, da je smrečica res sveža, prelomite smrekovo iglico. Če je le-ta znotraj še vlažna potem je sprečica zagotovo sveža. Naravna barva smreke je močna zelena barva, tudi po tem lahko vidite, koliko časa je že posekana.

Ne kupujte smrečic, ki so posekane ‘na črno’ brez dovoljenja, saj s tem podpirate trgovce, ki škodujejo naravi. Uporabljati se sme le tiste, ki so jih posekali zaradi nujnega redčenja gozda, kjer so resle preveč na kupu.

- Oglas -

Okraski za novoletno jelko

Okraski

Smrečico lahko okrasite tudi s piškoti in doma narejenimi okolju prijaznimi okraski. Poleg tega uporabite LED žarnice za lučke za novoletno jelko, saj te porabijo veliko manj energije, poleg tega pa se tudi ne segrevajo.

Poskrbite, da ima drevo dovolj vode

Smrečica dnevno, kljub temu da je že posekana še vedno lahko vsrka veliko vode. Zato ji zagotovite zadostno količino vode in ugašajte lučke za novoletno jelko, ko ni potrebno, da so prižgane.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×