Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravilne rastlineKar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri

Kar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri

MORDA VAS ZANIMA

Najbrž smo se že vsi kdaj srečali z občutkom, da moramo nekaj postoriti, a se v tistem trenutku nismo mogli do tega pripraviti in smo obveznost prestavili. Ker želimo določeno nalogo dobro izvesti, imamo občutek, da bomo obveznost bolje opravili v bližnji prihodnosti, saj v določenem trenutku ne čutimo dovolj sposobnosti. S tem ko jo prestavimo, se preprosto preslepimo. Kako prenehati odlašati in začeti naloge izpolnjevati takoj, ko se pojavi možnost?

- Oglas -

Ne odlašajte

Tri, štiri, zdaj

Naloge se moramo lotiti takoj, ko imamo možnost. Takoj ko se je lotimo, ta ni več tako zastrašujoča in konec koncev ugotovimo, da se je bilo težje lotiti, kot opraviti. Ko se nečesa lotite, tudi preusmerite dojemanje sebe, ker naredite nek napredek.

Preslepite se

Imate veliko nalogo? Najboljše kar lahko storite, je to da se preslepite, češ da gre za majhno in nepomembno nalogo. Če se odpravljate na telovadbo, ne razmišljajte o telovadbi, ampak najprej samo o primernih oblačilih. Z majhnimi koraki boste skovali pot do naloge in še preden se boste zavedali, bo opravljena.

Nagradite se

Zamislite si, kakšna je vaša naloga. Če jo opravite takoj, namesto jutri, si lahko privoščite kakšno nagrado, ki si je v primeru, da boste vse skupaj prestavili na kakšen drug dan, ne smete. Torej, če danes naredite vse potrebno za šolo ali službo, si lahko naslednji dan privoščite večer s prijatelji. Že s tem, ko boste v svoji glavi miselno uvedli sistem nagrajevanja, boste meli ob kršitvi svojih načrtov, slabo vest, prestavljanje vaših nalog in obveznosti pa se bo zmanjšalo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×