0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineKar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri

Kar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri

MORDA VAS ZANIMA

Najbrž smo se že vsi kdaj srečali z občutkom, da moramo nekaj postoriti, a se v tistem trenutku nismo mogli do tega pripraviti in smo obveznost prestavili. Ker želimo določeno nalogo dobro izvesti, imamo občutek, da bomo obveznost bolje opravili v bližnji prihodnosti, saj v določenem trenutku ne čutimo dovolj sposobnosti. S tem ko jo prestavimo, se preprosto preslepimo. Kako prenehati odlašati in začeti naloge izpolnjevati takoj, ko se pojavi možnost?

- Oglas -

Ne odlašajte

Tri, štiri, zdaj

Naloge se moramo lotiti takoj, ko imamo možnost. Takoj ko se je lotimo, ta ni več tako zastrašujoča in konec koncev ugotovimo, da se je bilo težje lotiti, kot opraviti. Ko se nečesa lotite, tudi preusmerite dojemanje sebe, ker naredite nek napredek.

Preslepite se

Imate veliko nalogo? Najboljše kar lahko storite, je to da se preslepite, češ da gre za majhno in nepomembno nalogo. Če se odpravljate na telovadbo, ne razmišljajte o telovadbi, ampak najprej samo o primernih oblačilih. Z majhnimi koraki boste skovali pot do naloge in še preden se boste zavedali, bo opravljena.

- Oglas -

Nagradite se

Zamislite si, kakšna je vaša naloga. Če jo opravite takoj, namesto jutri, si lahko privoščite kakšno nagrado, ki si je v primeru, da boste vse skupaj prestavili na kakšen drug dan, ne smete. Torej, če danes naredite vse potrebno za šolo ali službo, si lahko naslednji dan privoščite večer s prijatelji. Že s tem, ko boste v svoji glavi miselno uvedli sistem nagrajevanja, boste meli ob kršitvi svojih načrtov, slabo vest, prestavljanje vaših nalog in obveznosti pa se bo zmanjšalo.

.

NAJNOVEJŠE