0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako uporabiti olje čajevca in se znebiti nečistoč ter bakterij

Kako uporabiti olje čajevca in se znebiti nečistoč ter bakterij

MORDA VAS ZANIMA

V čistilnih pripravkih povprečne gospodinje se nahaja zelo veliko kemikalij, celo več kot bi mislili. Obstaja veliko receptov za domača čistila, tokrat vam zaupamo enega res dišečega in naravnega. Očistite prostore povsem preprosto – z oljem čajevca.

- Oglas -

Olje čajevca pridobivamo iz drevesa čajevca, drugače imenovanega tudi čajna mirta oziroma čajno drevo. Kljub podobnemu imenu pa čajno drevo nima čisto nobene veze z rastlino čajevec. Drevo zraste do 7 metrov, najdemo pa ga predvsem v močvirnatih obalnih predelih vzhodne Avstralije. Že Aborigini so olje čajevca, ki ga pridobivajo iz lista drevesa, tisoče let uporabljali za ubijanje bakterij ter tudi pri lajšanju določenih zdravstvenih stanj.

olje čajevca

Olje čajevca je anntiseptik in ima protivirusne in protiglivične lastnosti, vendar ga ne smemo zaužiti, uporablja se le za zunanjo uporabo. Olje čajevca pa nima samo dobrega vpliva na nas, pač pa ima tudi nekaj drugih nemedicinskih učinkov.

- Oglas -

Kje vse ga lahko uporabimo?

Dezinfekcija

Olje čajevca lahko dodamo v vodo nad svečko, ko želimo dezinfekticirati zrak, ali pa predvsem, ko je kdo bolan in želimo v svojem stanovanju svež zrak. Če peremo perilo po kakšnem prehladu ali bolezni in si še posebej želimo dezinfekcije, dodajmo 6 do 8 kapljic v prostor za mehčalec, ko peremo perilo. Med pranjem olje pomaga razkužiti vašo obleko, ubije bakterije, pa še prijetnega osvežujočega vonja je.

Večnamensko čistilo

Večnamensko čistilo, ki po učinkovitosti zlahka konkurira tistim iz trgovin, lahko naredite povsem preprosto. Žlico sode bikarbone zmešajte z dvema žlicama kisa in štirimi kapljicami čajevca. Čistilo prelijemo v posodico s pršilnikom in čistilo uporabljamo kot tistega iz trgovine.

Razkužite posodo

Kapljico čajevca dodajte v pomivalni stroj, skupaj z običajnim pralnim sredstvom in vaša posoda bo tako še bolj razkužena, poleg tega pa se bo tudi kakšen že zasušen del na posodi lažje odstranil.

Znebite se mravelj

Spet je čas v letu, ko nekatera stanovanja oblegajo mravljice. Če jim želimo preprečiti vstop, lahko poskusimo z oljem čajevca, ki jim smrdi in po tistih mestih, kjer olje namažemo, v prostor več ne vstopajo. Včasih je lahko kakšna malo bolj vztrajna, zato nič hudega, če boste morali namazati večkrat.

.

NAJNOVEJŠE