0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako se v vročih nočeh dobro naspati

Kako se v vročih nočeh dobro naspati

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjih nekaj dneh oziroma tednih niso izredno vroči le dnevi, temveč tudi noči. Za lažje prenašanje vročine in vsakodnevnih naporov si mora človeško telo dobro odpočiti. Če pa zvečer nikakor ne morete zaspati, ponoči pa se le premetavate, saj vam je vroče, velja upoštevati nekaj nasvetov za lažji in boljši spanec v (pre)toplih nočeh.

- Oglas -

Spanje v vročih nočeh

Zrak naj kroži

Za čim boljši spanec mora biti v spalnici prijetno in ne prevroče. V teh dneh omogočite, da zrak v spalnici kroži. Če ne gre skozi priprto ali odprto okno ter vrata, lahko poskusite tudi z ventilatorjem, vendar ga ne usmerite neposredno vase, saj ne želite tvegati svojega zdravja.

Ne le spalnica sama, dihati mora tudi postelja. Za boljši spanec uporabite lanene odeje, ki so dobra rešitev za tople poletne noči, svoj vzglavnik pa zamenjajte za manjšega in morda manj čvrstega. Velike in razkošne blazine namreč glavo le še bolj ogrejejo. V nočeh naj bo na prvem mestu vaše udobje, zato si nadenite ohlapno bombažno majico, hladneje pa vam bo tudi, če boste imeli ležišče čim bližje tlom. Toplota se namreč dviga in v spalnici je pri tleh najhladnejše. Pred odprto okno lahko namestite vlažno odejo, prepih pa bo naredil svoje.

- Oglas -

Če v postelji še vedno potrebujete dodatno hlajenje, lahko termofor ali plastenko napolnite z vodo, jo zamrznete in se z njo hladite, v zamrzovalnik pa lahko za nekaj časa položite tudi brisačo in se z njo ogrnete, da nekoliko ohladite svoje pregreto telo.

Ohladite svoje noge

Ste kdaj opazili, da vas, če vas zebe v noge, počasi začne hladiti tudi po drugih delih telesa? To lahko izkoristite tudi v teh dneh: noge nekaj časa namakajte v hladni vodi in postopoma se bo ohladilo celotno telo. Nekaj pa lahko naredite tudi s primerno prehrano: jejte manjše obroke, da prebavni sistem ne bo preobremenjen in tako dodatno ogreval vašega telesa. In še nasvet naših babic: podlaga iz trstičja ne bo najbolj mehka, je pa zračna in hladnejša.

.

NAJNOVEJŠE