0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroKako se pobrati po ločitvi: nasveti po meri vašega astrološkega znamenja (2....

Kako se pobrati po ločitvi: nasveti po meri vašega astrološkega znamenja (2. del)

MORDA VAS ZANIMA

Ločitev oziroma razhod z dolgoletnim partnerjem lahko ena izmed težjih preizkušenj v življenju. Proces prebolevanja je praviloma dolgotrajen in ne nujno linearen – ko se že zdi, da ste se za silo pobrali, vas lahko ponovno preseneti obdobje, ko imate občutek, da je vse brezupno. Če ste v zelo slabi koži, je vsekakor smiselno, da razmislite o psihoterapevtski pomoči. Nikakor pa ne škodi, če prisluhnete tudi namigom astrologov …

- Oglas -

Tehtnica

Tudi ko gre za navidezno nepomembne odločitve, si vzamete ogromno časa za premislek. Tako seveda ni presenetljivo, da je bilo izbiranje življenjskega partnerja pri vas izjemno dolgotrajen proces v katerega ste vložili ogromno energije. Ko spoznate, da vaša odločitev kljub temu ni bila najboljša, se počutite popolnoma premagani in izgubljeni v življenju. Zaprite oči in si predstavljajte nihajno tehtnico – kako se enkrat nagne v eno, spet drugič pa v drugo smer. To vam bo pomagalo sprejeti, da so padci neizogiben del življenja in da niti tako velik padec, kot je ločitev, ne pomeni, da se ne morete znebiti bremena in se ponovno dvigniti. Ko vas preplavijo negativna čustva, preprosto zaprite oči in si predstavljajte opisani prizor. Obenem pa priporočamo tudi, da si privoščite različna razvajanja (masaže, obisk toplic itn.) – v okviru tistega, kar vam dopuščajo finance, seveda. Pretirano zapravljanje bi vas lahko namreč spravilo v še slabši položaj.

Škorpijon

Prebolevanje ločitve bo najhitrejše, če se boste osredotočili na pozitivne vidike. Razmislite o tem, česa vas je odnos naučil in kako se lahko v prihodnje izognete podobnim napakam. Ste bili morda pogosto pretirano hladni in dajali vtis nedostopnosti? To je namreč zelo pogosta značilnost škorpijonov. Vse to seveda ne pomeni nujno, da ste bili vi krivi za razpad odnosa ali da morate preprosto pozabiti na partnerjeve napake. Bistvo tega pristopa je v tem, da lahko spremenite samo sebe – zakaj bi se torej ukvarjali z nečim, na kar ne morete vplivati … Izjemno pomembno pa je tudi to, da se po ločitvi izogibate zasvajajočim substancam, saj lahko zelo hitro zdrsnete v odvisnost.

Strelec

Ločitev vas je sicer močno potolkla, toda ker ste po naravi zelo optimistična oseba, globoko v sebi veste, da se boste pobrali. Vmesno obdobje, ki je podobno procesu žalovanja, je lahko sicer zelo naporno, toda če se boste nenehno opominjali na to, da vas v življenju čaka še ogromno lepega, boste prej ali slej splavali na površje. Izognite se dramatičnim obračunavanjem z bivšim partnerjem, saj se ne boste tako počutili nič bolje. Svojo energijo raje usmerite v meditacijo, jogo, potovanja itn.

- Oglas -

Kozorog

Po ločitvi dajete vtis, da ste povsem brezbrižni. Toda čeprav ste nasploh resnično precej stoična, racionalna oseba, ste seveda tudi vi krvavi pod kožo. Ločitev vas je prizadela tako s čustvenega vidika kot zaradi časa in energije, ki ste ju vložili v odnos (ker ste zelo pragmatična oseba, so odnosi za vas tudi nekakšna investicija, zato ločitev dojemate kot osebni poraz). Kozorogi se po ločitvi pogosto zakopljejo v delo, kar pa ni najbolj produktiven pristop. Vsaj občasno poskušajte biti malce bolj spontani. Preizkusite stvari, ki jih niste še nikoli, in odkrijte radoživega otroka v sebi. Ločitev vas lahko nauči tega, da življenja ni mogoče načrtovati do zadnje podrobnosti – in da se je treba včasih preprosto prepustiti toku.

Vodnar

Vaše telo preplavlja adrenalin, zato imate občutek, da se morate nenehno premikati oziroma nenehno nekaj početi, sicer vas bo razneslo. Ločitev je tako sprožila hiperaktivnost, ki pa vam ne pomaga zares – namesto da bi se s tem sproščal presežek energije, ki se je nakopičil v vas, ste še bolj nervozni. Precej bolj smiselno je, da naredite korak nazaj in se poskušate umiriti. Pomagajte si z dihalnimi tehnikami in drugimi vajami za sproščanje. Obenem pa je priporočljivo, da najdete ljudi, ki se spopadajo s podobno preizkušnjo, in z njimi delite svoje izkušnje, nasvete ipd. Ko boste videli, da ste lahko prav zaradi bolečine v oporo drugim, se boste počutili precej bolje.

Ribi

Na prvi pogled ste zelo krhki in čustveni, vendar se lahko v resnici po ločitvi poberete precej hitreje kot večina znamenj. Ker ste »stara duša«, ki je že zelo zgodaj sprejela, da je bolečina neizogiben sestavni del življenja, ste dobro pripravljeni na različne življenjske izkušnje. To sicer ne pomeni, da vam po ločitvi ni hudo. Vendar pa je pozitivno predvsem to, da pred bolečino ne bežite, kar je napaka, ki jo naredijo številni ljudje. Namesto tega potrpežljivo čakate, da čas postopoma zaceli rane. Občasno imate sicer slabe trenutke, zato je pomembno, da se v obdobju neposredno po ločitvi izogibate alkoholu in prepovedanim substancam, saj ste po naravi nagnjeni k odvisnostim.

Nazaj na 1. del >>

.

NAJNOVEJŠE