0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaČesen in čebula – popolna kombinacija za spodbujanje rasti las

Česen in čebula – popolna kombinacija za spodbujanje rasti las

MORDA VAS ZANIMA

Naši lasje in lasni mešički so vsakodnevno izpostavljeni najrazličnejšim neugodnim dejavnikom (onesnažen zrak, agresivne sestavine v šamponih in izdelkih za oblikovanje itn.). To lahko lase poškoduje in upočasni njihovo rast. Naravne metode, ki spodbujajo rast las in njihovo obnovo, so lahko zato zelo dragocene. Ena od možnosti so naravni pripravki, v katerih svoje moči združita česen in čebula. Obe sestavini lahko namreč zelo pozitivno vplivata na lase, posebno na njihovo rast …

- Oglas -

Koristne lastnosti čebule

V čebuli lahko najdemo ogromno snovi, ki so izjemno blagodejne za lase. V mislih imamo snovi, kot sta vitamin B6 in vitamin C ter magnezij, kalcij in kalij. Čeprav so vse naštete snovi zelo koristne za lase, pa to ni glavni razlog, zaradi katerega je čebula tako dragocena pri naravni negi las in pri spodbujanju njihove rasti. Za pozitiven vpliv čebulnih pripravkov na rast las je namreč v največji meri zaslužno žveplo, ki izboljšuje prekrvavljenost lasišča, kar omogoča boljšo oskrbo lasnih mešičkov s pomembnimi hranilnimi snovmi. Žveplo pa lahko obenem poskrbi tudi za ublažitev vnetij. Oboje pripomore k bolj zdravim lasnim mešičkom, kar spodbudi rast las in poskrbi za bolj zdrave lase. Če se spopadate s čezmernim izpadanjem las in/ali z zelo počasno rastjo las, je eden od možnih razlogov prav pomanjkanje žvepla.

Čebula je obenem koristna zaradi protimikrobnega in razstrupljevalnega učinka, zato lahko pomaga pri preprečevanju okužb lasišče. Okužbe bi lahko sicer zavrle aktivnost lasnih mešičkov in s tem sprožile čezmerno izpadanje las.

Koristne lastnosti česna

Tudi v česnu lahko najdemo veliko žveplovih spojin, ki so, kot je bilo pojasnjeno zgoraj, zelo koristne za spodbujanje rasti las. Poleg že omenjenih pozitivnih učinkov je treba omeniti tudi to, da je žveplo eden izmed glavnih gradnikov celic, iz katerih so zgrajeni naši lasje (keratin – najpomembnejša beljakovina v laseh – vsebuje veliko žvepla). To pojasni, zakaj lahko žveplo pripomore k močnejšim in gostejšim lasem ter k njihovi hitrejši rasti.

- Oglas -

Česen obenem vsebuje veliko vitamina C, ki je znan kot odličen antioksidant in zelo močna protivnetna snov, seveda pa tudi kot snov, ki je nujna za sintezo kolagena (naše telo lahko aminokisline iz kolagena po potrebi uporabi pri sintezi keratina).

Varnostni napotki

Tako čebula kot česen sta torej izjemno koristna za hitrejšo rast las, toda preden se lotite izdelave naravnih pripravkov za nego las iz česna in čebule, vas moramo opozoriti na potencialno nevarnost: ker tako čebula kot česen vsebujeta veliko žvepla, so lahko pripravki, ki vsebujejo obe sestavini, zelo močni, posledično pa lahko pretirano razdražijo lasišče in ga izsušijo. Tako je priporočljivo, da pri izdelavi pripravkov za spodbujanje las, ki vsebujejo česen in čebulo, vedno uporabite tudi olje po izbiri. Koncentracija žvepla posledično ne bo previsoka.

Olje za lasišče s sokom česna in čebule (recept)

Potrebujete 2 čebuli, 5 strokov česna in 2 žlici kokosovega olja.

Čebulo in česen olupite ter ju zmešajte v kuhinjskem mešalniku, da dobite pasto, ki jo nato precedite skozi gosto cedilo, pri čemer poskušajte iztisniti čim več soka (pomagate si lahko s hrbtno stranjo žlice).

- Oglas -

Sok, iztisnjen iz česna in čebulo, nato zmešajte s kokosovim oljem, ki ste ga pred tem segreli na sobno temperaturo.

Olje z dodatkom soka čebule in česna nato s počasnimi krožnimi gibi nežno vtrite v lasišče. Počakajte 10 minut, nato pa si lase umijte kot običajno. Ponavljajte po potrebi, dokler ne dosežete želenih rezultatov.

Maska ni pretirano koncentrirana, zato na lasišču in laseh ne bo pustila neprijetnega vonja po česnu ali čebuli. Vendar pa je koncentracija koristnih snovi vseeno dovolj visoka za to, da boste začeli zagotovo že kmalu opažati pozitivne spremembe.

.

NAJNOVEJŠE