0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroKako se pobrati po ločitvi: nasveti po meri vašega astrološkega znamenja (1....

Kako se pobrati po ločitvi: nasveti po meri vašega astrološkega znamenja (1. del)

MORDA VAS ZANIMA

Ločitev oziroma razhod z dolgoletnim partnerjem lahko ena izmed težjih preizkušenj v življenju. Proces prebolevanja je praviloma dolgotrajen in ne nujno linearen – ko se že zdi, da ste se za silo pobrali, vas lahko ponovno preseneti obdobje, ko imate občutek, da je vse brezupno. Če ste v zelo slabi koži, je vsekakor smiselno, da razmislite o psihoterapevtski pomoči. Nikakor pa ne škodi, če prisluhnete tudi namigom astrologov …

- Oglas -

Oven

Ovni imate radi neodvisnost. Če se odločite za to, da se vežete, morate osebi resnično popolnoma zaupati. Prav zato je razhod za vas tako boleč. Pomembno je, da bolečine, ki jo čutite, ne poskušate potlačiti. Podobno pa velja tudi za čustva, kot je jeza. Priporočamo vam, da vse, kar čutite, popišete – na primer v obliki pisem za bivšega partnerja. Nato ta pisma zažgite (oven je navsezadnje ognjeno znamenje). To vam bo pomagalo pri predelavi negativnih čustev. Koristen pa je lahko tudi tečaj borilnih veščin.

Bik

Že od malih nog ste sanjarili o pravljični poroki. Morda ste jo tudi dočakali – nato pa vas je zadelo spoznanje, da so srečni konci zagotovljeni samo v pravljicah. Eden od najtežjih elementov ločitve za vas je povezan z vašimi vsakodnevnimi navadami. Radi imate ustaljeno rutino, toda ker je bilo veliko elementov te rutine povezanih z vašim bivšim partnerjem, težko uživate v drobnih vsakodnevnih navadah. Pomembno je, da poskušate karseda spremeniti svojo rutino. Namesto da na primer kavo pijete na balkonu, kjer ste jo vedno pili z bivšim partnerjem, si jo privoščite v bližnji kavarni. Večere, ki ste jih do nedavnega preživljali pred televizorjem v družbi bivšega partnerja, zapolnite z novimi aktivnostmi ipd.

Dvojčka

V vas se tudi v tem primeru bojujeta dva nasprotujoča si dela vaše osebnosti. Po eni strani lahko na razhod gledate zelo racionalno, distancirano, nato pa vas nenadoma preplavijo zelo intenzivna čustva. Izmenjevanje teh ciklov je lahko seveda zelo naporno. Ker ste družabna oseba, boste poskušali pred tovrstnimi stiskami najverjetneje pobegniti v družbo in se tako zamotiti. Morda boste poskušali celo čim prej spoznati koga novega. Vse to lahko sicer začasno preusmeri vašo pozornost, vendar boste morali prej ali slej predelati, kar se je zgodilo. Ne odlašajte predolgo, saj bo pozneje le še težje. Ne bojte se biti sami. Bolečina se bo zdela najprej neznosna. Toda če se ji boste prepustili, jo bo začelo počasi odplakovati iz vaših misli in iz vašega telesa.

- Oglas -

Rak

Partnerski odnos in družina sta tisto, kar vam pomeni največ. Ločitev je za vas zato posebno boleča, saj zelo težko prenašate občutek, da se je vaš mehurček varnosti dokončno razpočil. Najverjetneje pretirano idealizirate razmerje, zato je zelo pomembno, da poskušate na odnos, ki se je končal, pogledati čim bolj realistično – najbolje s pomočjo terapevta. Ker je dom za večino rakov svetišče, je zelo priporočljivo, da se znebite vsega, kar je neposredno povezano z vašim bivšim partnerjem. Tako boste precej lažje preboleli ločitev in se sprijaznili, da je pred vami novo poglavje.

Lev

Zunanja podoba je za vas izjemno pomembna. Dejstvo, da zdaj »ves svet« vidi, da vaš zakon/odnos v resnici ni bil tako idiličen, kot ste ga poskušali prikazati, je zato za vas eden od najbolj bolečih vidikov ločitve. Priporočamo vam, da poskušate odmisliti, kako vas dojemajo drugi. Redno se opominjajte, da je bistveno to, kako vidite sami sebe, npr. s pomočjo afirmacij. Zelo koristne pa so lahko tudi različne oblike ustvarjanja. Pisanje, slikanje in druge oblike kreativnosti imajo pogosto katarzičen učinek. In še opozorilo: zatrite svoj impulzivni vzgib in se izognite iskanju novega partnerja neposredno po ločitvi. Tovrstna razmerja se običajno ne končajo dobro.

Devica

Že nasploh ste nagnjeni k pretiranemu analiziranju, po ločitvi/razhodu pa vaše misli povsem podivjajo. Nenehno razmišljate tako o krivicah, ki so vam bile storjene, kot o tem, kaj bi lahko storili drugače. Nato pridejo na vrsto priročniki za samopomoč, ure in ure prebiranja tujih izkušenj na spletnih forumih ipd. Po eni strani so lahko tovrstne informacije koristne, toda tudi sami verjetno dobro veste, da pretiravate in da vam to ne pomaga zares – posebno ker poskušate obenem pred drugim skrivati, kako močno vas je ločitev prizadela. Precej bolj koristno bo, da poiščete osebo, ki ji lahko zaupate, in da začnete govoriti o svojih čustev. Ko boste svoje misli »prevedli« v dejanske besede, se bo zdela situacija precej bolj obvladljiva.

Naprej na 2. del >>

.

NAJNOVEJŠE