0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaCelulit – Kako dobiti bitko s to sodobno nadlogo?

Celulit – Kako dobiti bitko s to sodobno nadlogo?

MORDA VAS ZANIMA

Celulit je sodobna nadloga praktično vsake ženske, ki se lahko začne kazati že pred puberteto. Verjetno ni treba razglabljati o najpogostejših razlogih: premalo gibanja in neustrezna prehrana (sladkor). Poleg opaznih prekomernih maščobnih oblog pomeni celulit tudi zastoj cirkulacije in seveda tudi energetski zastoj. Zato se ga je še kako pomembno lotiti.

- Oglas -
Kako odpraviti celulit

Kako se znebiti celulita?

Kakšen je najboljši recept, da se znebimo celulita? Najboljši rezultat dosežemo s kombinacijo različnih pristopov, z disciplino in vztrajnostjo. Rezultata ni čez noč, pa saj tudi nastal ni čez noč. Imamo kar nekaj možnosti, ki jih lahko preizkusimo v domačem okolju, najbolj zanesljiva metoda pa je sprememba življenjskega sloga in navad.

Voda in vpliv na celulit

Če želite odpraviti celulit, vaše telo potrebuje veliko vode. V mislih imamo tisto čisto navadno vodo. Brez dodatkov. Brez sladkorja. Brez mehurčkov. Brez okusa. Vsaj 2 litra na dan. Če se gibamo, če je vroče ali če se razstrupljamo, potrebujemo vode več. Najbolje naredimo, če zjutraj na tešče spijemo pol litra vode. Če nismo navajeni zjutraj piti vode, začnemo postopoma. Prvih nekaj dni spijemo samo 1 deciliter in nato postopoma dvigamo do 5 decilitrov. Idealno bi bilo, da bi zajtrk sledil po pol ure, ko se voda že lepo razporedi po telesu.

Razstrupljanje telesa pomaga proti nabiranju podkožnih maščob

Gibanje je zelo pomemben dejavnik

Pomembno je, da se gibamo redno in brez daljših premorov. Predvsem pa po svojih zmožnostih. Za nekoga je lahko že sprehod dovolj. Aktivnost naj traja vsaj pol ure, saj bomo tako lažje odpravili celulit. Začnemo z manjšimi obremenitvami, ki jih nato iz tedna v teden povečujemo za približno 10 %. Vsak četrti teden pa obremenitev zmanjšamo, da se telo spočije. Če začnemo s preveč intenzivnim gibanjem, lahko namreč pride do nepotrebnih poškodb in do t. i. pretreniranosti, ko telo enostavno ne zmore več. Aktivnosti, ki pridejo v poštev: nordijska hoja, aktivni sprehodi, kolesarjenje, plavanje, tek, vodene vadbe ipd. Možnosti je res veliko.

- Oglas -

Razstrupljanje telesa lahko odplakne tudi celulit

Že samo zadostno pitje vode in gibanje delujeta detoksikacijsko na naše telo in delujeta proti celulitu. Pomladno obdobje pa je idealno, da te procese še okrepimo. Pomagamo si s kopelmi, ki spodbujajo cirkulacijo in delujejo razstrupljevalno, ali pa uporabimo obloge z istim namenom.

Zelo dobro na razstrupljanje telesa deluje tudi pitje gline, saj ima glina izjemno sposobnost vezanja strupov, ki jih nato izločimo. Ravnamo se po navodilih proizvajalca gline za pitje, predvsem pa poslušamo svoje telo in ne pretiravamo. Celulit je trdovratna težava, ki pa jo lahko s takšnimi ukrepi vsaj omilimo.

Telovadba pomaga pri celulitu

Obloge za celulit

Priprava oblog za celulit je enostavna. Potrebujemo glino, eterična olja, ki delujejo razstrupljevalno in spodbujajo cirkulacijo, ter malo destilirane vode. Sestavine zmešamo, nanesemo na prizadete predele, jih ovijemo v folijo in pustimo delovati 15–30 minut. Najbolje, da se tega opravila lotimo v kopalnici.

Knajpanje in kopeli

Knajpanje lahko izvedemo pod prho, in sicer z menjavanjem vroče in hladne vode (3–5-krat), s čimer pospešimo cirkulacijo ter procese razstrupljanja.

- Oglas -

Lahko pa si pripravimo slano razstrupljevalno kopel z ustreznimi eteričnimi olji. V kopeli smo največ 20 minut.

Samomasaža lahko zmanjša celulit

Z uporabo dobrega anticelulitnega olja si lahko vsaj na nekaterih delih telesa, kjer nastaja celulit, sami naredimo masažo. Gibi so nežni in krožni, lahko z rahlim stiskanjem (kot ščipanje), da pospešimo cirkulacijo. Masiramo vsaj 15 minut.

Piling

Piling delamo do 2-krat na mesec in je to lahko že vrsta samomasaže. S pilingom zelo dobro precirkuliramo prizadete predele, kjer imamo celulit, pa še kožo dobro očistimo.

Anticelulitni piling

Uporaba eteričnih olj

V pripravkih, ki si jih doma izdelamo sami, lahko seveda uporabimo tudi eterična olja, ki delujejo detoksikacijsko in pospešujejo cirkulacijo, ki pomaga odpraviti celulit. Upoštevamo zlato pravilo aromaterapije »manj je več« in stranske učinke posameznega eteričnega olja. Eterična olja dodamo tako v masažna olja, pilinge, obloge in kopeli.

Prehrana proti celulitu

Predvsem sladkor je glavni krivec za kopičenje oblog in za energetske zastoje v telesu. Posledica tega je seveda tudi celulit. Žal ga najdemo v številnih izdelkih, kjer ga sploh ne pričakujemo. Pa vendar se lahko potrudimo in ga skušamo čim bolj izločiti.

Poslušajmo se

Ni pravila, aktivnosti, načina, ki bi bil ustrezen za vse. Vsak si mora najti svoj pristop v skladu z življenjskim slogom in željami. Pomembno je, da delamo na dolgi rok, da vztrajamo in da se težave lotimo na več nivojih. Rezultati bodo nedvomno prišli.

Anticelulitno olje

 • 10 ml olja avokada (prodira globoko v kožo)
 • 5 ml olja makadamije (se hitro vpije v kožo)
 • 1 kapljica eteričnega olja cedre (spodbuja cirkulacijo in topljenje maščob)
 • 3 kapljice eteričnega olja rožmarina (spodbuja cirkulacijo)
 • 3 kapljice eteričnega olja grenke pomaranče (spodbuja krvni obrok)

V stekleničko najprej nakapljamo eterična olja, nato pa dolijemo maščobna olja. Rahlo premešamo in uporabimo.

Masaža z anticelulitnim oljem

Detoksikacijski piling za telo

 • 30 g koruznega zdroba
 • 5 g sive gline
 • 9 g oljčnega olja (čisti organizem)
 • 6 g sončničnega olja (naredi mešanico bolj mazljivo)
 • 3 kapljice eteričnega olja sivke (pomirja)
 • 5 kapljice eteričnega olja brina (deluje diuretično, razstruplja)
 • 1 kapljica eteričnega olja pačulija (deluje anticelulitno)

Zmešamo koruzni zdrob in glino ter dodajamo maščobna olja, da dobimo mazavo zmes. Nato dodamo še eterična olja, dobro premešamo in uporabimo.

Detoksikacijska glina/obloga

 • 100 g zelene gline
 • destilirana voda
 • 10 kapljic eteričnega olja limone (deluje anticelulitno)
 • 5 kapljic eteričnega olja ciprese (razstruplja in spodbuja cirkulacijo)

V glino počasi dodajamo vodo in mešamo, da dobimo gladko zmes. Dodamo eterična olja in uporabimo kot oblogo.

Detoksikacijska kopel

 • 50 g fine morske soli
 • 1 kapljica eteričnega olja geranije (pospešuje cirkulacijo)
 • 3 kapljice eteričnega olja grenivke (pomaga izločati strupe iz telesa in poživlja limfni obtok)

Preberite tudi:

.

NAJNOVEJŠE