Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaAvokadove koščice začeli uporabljati za izdelavo biorazgradljivega pribora

Avokadove koščice začeli uporabljati za izdelavo biorazgradljivega pribora

MORDA VAS ZANIMA

Avokado je postal v zadnjih letih eden izmed najbolj priljubljenih sadežev. Znano je, da koščica tega sadeža ne sodi nujno med odpadke, saj ponuja številne možnosti uporabe. Kljub temu pa verjetno doslej še ni prišlo do tako masovne uporabe teh koščic, kot je ta, ki so se je lotili pri mehiškem podjetju Biofase. Iz avokadovih koščic so namreč začeli izdelovati biološko razgradljiv, okolju prijazen pribor …

Mesečno uporabijo kar približno 130 ton avokadovih koščic

- Oglas -

Podjetje Biofase vsak mesec predela kar 130 ton avokadovih koščic, ki bi sicer najverjetneje končale med odpadki. Njihovi dobavitelji so večinoma podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo avokadovega olja in priljubljene omake guacamole. Iz zbranih koščic Bifase nato ustvari material, ki so ga poimenovali »avoplast«. Ta material pa se nato uporabi za izdelavo žlic, vilic, nožev in slamic. Tako izdelani pripomočki so odlična zamenjava za plastični pribor, ki se sicer uporablja na piknikih ipd., saj se v celoti razgradijo.

Jedilni pribor iz avokadovih koščic

Podjetje se svojimi inovativnimi izdelki počasi usmerja tudi na tuja tržišča

V podjetju Biofase sicer iz avokadovih koščic izdelujejo dva tipa materialov. Prvi se razgradi v približno 8 mesecih, drugega pa je treba odvreči na kompost, če želimo, da se v celoti razgradi. »Avokadov pribor« je prišel v obdobju, ko so začele v mnogih predelih Mehike veljati strožje uredbe, povezane z uporabo plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. Hkrati pa je začelo podjetje svoje inovativne izdelke prodajati tudi zunaj meja Mehike – za zdaj jih izvažajo v 11 drugih držav v Južni Ameriki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×