Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Zdravje & prehranaKako kupovati bolj zdravo hrano?

Kako kupovati bolj zdravo hrano?

MORDA VAS ZANIMA

Zdravo prehranjevanje se začne z zdravim nakupovanjem. Ko pridemo v trgovino, ima po navadi večina ljudi navado, da hitro pogleda za novimi proizvodi, ki jih je pred tem videla na televiziji. Zato ni nič čudnega, da nas te stvari hitro zamotijo z lepšo embalažo, obliko, obljubljenim okusom …

Nasveti za zdravo nakupovanje

- Oglas -

Vse to pa pripelje do tega, da pridemo domov s polnimi vrečami odvečnih stvari, ki niso tako zdrave. In reštev? Držite se teh pravil in kaj kmalu  bo vaš hladilnik poln zdravih dobrot!

Naredite si seznam. Velikokrat se zgodi, da greste v trgovino brez spiska, kaj vse je potrebno nakupiti, to pa po navadi pripelje do tega, da kupite ravno tisto, kar ne potrebujete.


Preden se podate v trgovino na hitro pojejte nekaj. Raziskave kažejo, da ljudje, ki nakopujejo s praznim želodcem odidejo domov z bolj polnih nakupovalnim vozičkom. To je kar logično, saj se verjetno večini cedijo sline, ko stojijo pred nabitimi policami, v želodcu pa praznina, katero bi lahko vsi ti izdelki napolnili.

Otroke pustite doma. Če le imate to možnost, jih pustite doma, saj vas bodo prepričali v čisto nepotrebne nakupe hrane, ki pa verjetno ni zdrava. Verjetno smo že vsi bili priča izbruhom v trgovinah, ki so jih povzročili otroci, starši pa so bili na koncu primorani kupiti itsto stvar, da so se izognili neprijetni situaciji.

- Oglas -

Izogibajte se oddelkom z “junk food-om“. Velikokrat nas namreč ti oddelki prisilijo kupiti hrani, ki je nezdrava in morda celo škodljiva.

Ostanite pri sveži hrani. Hrana ki je sveža je najbolj zdrava. Zato kupujte le tako, vseeno pa bodite pozorni na datum poteka roka hrane. Velikokrat trgovci porinejo sveže izdelke bolj v ozdaje, da bi ljudje najprej pokupili stare zaloge.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×