0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako kupovati bolj zdravo hrano?

Kako kupovati bolj zdravo hrano?

MORDA VAS ZANIMA

Zdravo prehranjevanje se začne z zdravim nakupovanjem. Ko pridemo v trgovino, ima po navadi večina ljudi navado, da hitro pogleda za novimi proizvodi, ki jih je pred tem videla na televiziji. Zato ni nič čudnega, da nas te stvari hitro zamotijo z lepšo embalažo, obliko, obljubljenim okusom …

- Oglas -

Nasveti za zdravo nakupovanje

Vse to pa pripelje do tega, da pridemo domov s polnimi vrečami odvečnih stvari, ki niso tako zdrave. In reštev? Držite se teh pravil in kaj kmalu  bo vaš hladilnik poln zdravih dobrot!

Naredite si seznam. Velikokrat se zgodi, da greste v trgovino brez spiska, kaj vse je potrebno nakupiti, to pa po navadi pripelje do tega, da kupite ravno tisto, kar ne potrebujete.

nakupovanje
Preden se podate v trgovino na hitro pojejte nekaj. Raziskave kažejo, da ljudje, ki nakopujejo s praznim želodcem odidejo domov z bolj polnih nakupovalnim vozičkom. To je kar logično, saj se verjetno večini cedijo sline, ko stojijo pred nabitimi policami, v želodcu pa praznina, katero bi lahko vsi ti izdelki napolnili.

- Oglas -

Otroke pustite doma. Če le imate to možnost, jih pustite doma, saj vas bodo prepričali v čisto nepotrebne nakupe hrane, ki pa verjetno ni zdrava. Verjetno smo že vsi bili priča izbruhom v trgovinah, ki so jih povzročili otroci, starši pa so bili na koncu primorani kupiti itsto stvar, da so se izognili neprijetni situaciji.

Izogibajte se oddelkom z “junk food-om“. Velikokrat nas namreč ti oddelki prisilijo kupiti hrani, ki je nezdrava in morda celo škodljiva.

Ostanite pri sveži hrani. Hrana ki je sveža je najbolj zdrava. Zato kupujte le tako, vseeno pa bodite pozorni na datum poteka roka hrane. Velikokrat trgovci porinejo sveže izdelke bolj v ozdaje, da bi ljudje najprej pokupili stare zaloge.

.

NAJNOVEJŠE