Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaEko igrače?

Eko igrače?

MORDA VAS ZANIMA

Sezona množičnega nakupovanja daril se počasi začenja. Po navadi je v teh dneh največ povpraševanja po darilih, vendar pa je to lahko zelo delikatno področje, še posebej za ekološko osveščene starše.

- Oglas -

Slaba novica je namreč ta, da je v obtoku novi zakon, ki sicer narekuje bolj varne igrače, vendar pa pomeni konec eko igračam.

Nevarne igrače

Verjetno je že veliko ljudi slišalo za probleme, ki jih lahko povzročijo nedolžne igrače. Te namreč velikokrat vsebujejo nevarne kemikalije ter delce, ki so neprimerni za otroke do določene starosti. To pa je v preteklosti že povzročilo, da so nekatere igrače vzeli iz obtoka, saj so se tako proizvajalci izognili morebitnim tožbam.

Vendar pa določeni problemi ostajajo še danes. Raziskava, ki je potekala nekaj tednov nazaj, pod nadzrostvom centra za Enviromental Health je vzela v svojo raziskavo 250 različnih igrač. Sedem ton teh igrač je vsebovalo količino svinca, ki prekoračuje varnostno mejo, ki je določena z zakonom. Med te igrače pa spadajo tudi proizvodi podjetij Barbie ter Disney, ki sta danes med najbolj popularnimi znamkami igrač.

V tem primeru se zdi, da ni z novim zakonom nič narobe. Vendar pa se luknje v njem pokažejo, ko pomislimo na manjše proizvajalce, ki izdelujejo eko igrače, ki pa lahko ostanejo brez  službe zaradi takšnih dragih testiranj, čeprav so njihove igrače brez takšnih nevarnih snovi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×