Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaKaj vas naredi še posebej privlačne za komarje?

Kaj vas naredi še posebej privlačne za komarje?

MORDA VAS ZANIMA

Nadležne komarje lahko odženemo tudi na naraven način. Izdelate lahko denimo svoj naravni repelent. Znane vonjave, ki  jih odganjajo, so med drugim sivka, poprova meta, rožmarin, citronka in navadna melisa.

- Oglas -

Poleg  tega, da se oborožite s svojim doma izdelanim odganjalcem komarjev, pa se lahko pred piki zaščitite tudi preventivno, in sicer tako, da se izognete dejavnikom, ki krvosese še posebej privlačijo.

Potenje

Komarji ljubijo mlečno in sečno kislino, ki se nahajata v vašem znoju. Najbolj privlačna jim je mlečna kislina, zato je vaš znoj po intenzivni fizični dejavnosti še posebej privlačen zanje. Zaradi napora tudi bolj globoko dihate in oddajte več ogljikovega dioksida, ki ga komarji prav tako obožujejo. Komarji svojo žrtev pravzaprav najdejo tako, da sledijo sledi ogljikovega dioksida, ki ga ta oddaja. Intenzivna fizična aktivnost ob vlažnih večerih ali v  bližini vode zato morda ni najboljša ideja.

Temna oblačila

Komarjem naj bi bila bolj privlačna temnejša oblačila. Komarji naj bi namreč lažje zaznali in opazili temnejše barve. Ob poletnih večerih se tako raje napravite v svetlejše barve, če pa nosite nogavice poskrbite, da bodo te sveže oprane. Z oblačili poskusite zakriti čim večjo površino telesa, da bodo imeli komarji težjo nalogo.

Alkohol

- Oglas -

Ste opazili, da ste za komarje bolj privlačni tiste večere, ko pijete alkoholne pijače? Alkohol namreč  povzroči povišanje telesne temperature, zato ste za komarje tarča številka ena. Če se alkoholu ne morete odpovedati, nosite svetlejša oblačila in se zaščitite z naravnim repelentom. Lahko pa tudi pripravite večer ob kresu, saj komarje še posebej odganja dim. Poskrbite seveda, da kres ne bo predstavljal požarne nevarnosti.

Sladka in slana hrana

Tudi to, kar pojeste, je lahko posebej privlačno za komarje, med hrano, ki jih posebej privlači je celo avokado. Komarji lahko zelo dobro zavohajo slane prigrizke in slaščice. Prehranjevanje s hrano, ki ima veliko soli poveča tudi količino mlečne kisline, ki jo proizvede vaše telo, in tudi za to ste komarjem bolj privlačni. Popoldne se tako izogibajte slani in sladki hrani oziroma z njo nikakor ne pretiravajte, še posebej če veste, da boste večer preživeli na prostem.

Parfum

Komarjem še posebej dišijo cvetlični parfumi, zato se ob poletnih večerih izogibajte parfumom s cvetlično noto. Ne pozabite tudi na pravilno izbiro šampona, gela za tuširanje, vlažilca za telo – če se le da, naj  izdelki ne bodo odišavljeni ali naj imajo vonj tistih rastlin, ki komarje odganjajo, denimo sivke ali rožmarina.

Preprosto naravno mazilo, ki odganja komarje

Preprosto si lahko pripravite naravno mazilo, ki vas bo še dodatno zavarovalo pred piki krvosesov. Stalite četrtino skodelice čebeljega voska v peletih in dodajte četrtino skodelice kokosovega olja. Znižajte temperaturo in počakajte, da se ohladi in da se zmes prične strjevati na vrhu. Takrat vmešajte pet kapljic eteričnih olj sivke, timijana, bazilike in citronke in z vilico mešajte, dokler zmes ne postane gladka.  Namažite na kožo in uživajte v miru pred komarji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×