Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Dom & energijaKaj storiti s praznimi stekleničkami za parfum?

Kaj storiti s praznimi stekleničkami za parfum?

MORDA VAS ZANIMA

Porabili ste svoj najljubši parfum, kaj pa zdaj? Najbolj očitna možnost se zdi, da stekleničko preprosto zavržete, vendar to ni najbolj ekološka izbira. Običajno so stekleničke parfumov zelo domišljene oblikovane, zato so kot nalašč za »reciklažo«. Verjemite, ko boste na novo uporabili navidezno odslužen predmet, bo občutek zelo dober. Ponujamo vam nekaj idej, seveda pa lahko tudi sami odkrijete dodatne možnosti uporabe izpraznjenih stekleničk za parfum …

- Oglas -

Prazne stekleničke za parfum

Vaza za cvetje

Zelo preprosta rešitev za vse, ki ne veste, kaj bi naredili s praznimi parfumskimi stekleničkami, je, da jih spremenite v mini vaze za cvetlice. Če je to mogoče, odvijte zgornji del z razpršilnikom. Notranjost stekleničke operite in jo napolnite z vodo, nato pa dodajte nekaj svojih najljubših (travniških) cvetlic. Uporabite lahko seveda več praznih stekleničk in jih razporedite po različnih mestih v svojem domu. Tako boste imeli povsem unikatne in obenem brezplačne vaze, v svoje stanovanje pa boste uspešno vnesli košček narave, zato bo bivanje zagotovo precej prijetnejše.

Osvežilec za zrak in/ali telo

Naravni osvežilci so vedno boljša rešitev od kupljenih, saj se s tem izognemo številnim nevarnim snovem. To velja tako za osvežilce zraka kot za osvežilce za telo, ki so v poletnem času še posebej uporabni. Zmešajte vodo in nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Za daljšo obstojnost lahko dodate še malce čistega alkohola. Mešanico nato prelijte v prazno in očiščeno stekleničko parfuma. Z izbiro pravih eteričnih olj, na primer sivkinega, vam lahko to razpršilo pomaga celo pri zaščiti pred komarji in drugimi insekti.

Domišljena okrasitev stanovanja

Kot smo že omenili, so stekleničke za parfum običajno estetsko zelo dovršene. Za še bolj unikaten videz pa jih lahko nadgradite z različnimi barvami in dodatki, na prime z bleščicami, pentljami ali kristalčki, Tako dobite zelo izvirne okrasne predmete, ki so lahko celo čisto prave umetnine. Dovolite svoji kreativni žilici, da pride na plan … Ne pozabite: prav detajli so pogosto tisto, kar spremeni stanovanje v dom!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×