0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaKaj storiti s praznimi stekleničkami za parfum?

Kaj storiti s praznimi stekleničkami za parfum?

MORDA VAS ZANIMA

Porabili ste svoj najljubši parfum, kaj pa zdaj? Najbolj očitna možnost se zdi, da stekleničko preprosto zavržete, vendar to ni najbolj ekološka izbira. Običajno so stekleničke parfumov zelo domišljene oblikovane, zato so kot nalašč za »reciklažo«. Verjemite, ko boste na novo uporabili navidezno odslužen predmet, bo občutek zelo dober. Ponujamo vam nekaj idej, seveda pa lahko tudi sami odkrijete dodatne možnosti uporabe izpraznjenih stekleničk za parfum …

- Oglas -

Prazne stekleničke za parfum

Vaza za cvetje

Zelo preprosta rešitev za vse, ki ne veste, kaj bi naredili s praznimi parfumskimi stekleničkami, je, da jih spremenite v mini vaze za cvetlice. Če je to mogoče, odvijte zgornji del z razpršilnikom. Notranjost stekleničke operite in jo napolnite z vodo, nato pa dodajte nekaj svojih najljubših (travniških) cvetlic. Uporabite lahko seveda več praznih stekleničk in jih razporedite po različnih mestih v svojem domu. Tako boste imeli povsem unikatne in obenem brezplačne vaze, v svoje stanovanje pa boste uspešno vnesli košček narave, zato bo bivanje zagotovo precej prijetnejše.

Osvežilec za zrak in/ali telo

Naravni osvežilci so vedno boljša rešitev od kupljenih, saj se s tem izognemo številnim nevarnim snovem. To velja tako za osvežilce zraka kot za osvežilce za telo, ki so v poletnem času še posebej uporabni. Zmešajte vodo in nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Za daljšo obstojnost lahko dodate še malce čistega alkohola. Mešanico nato prelijte v prazno in očiščeno stekleničko parfuma. Z izbiro pravih eteričnih olj, na primer sivkinega, vam lahko to razpršilo pomaga celo pri zaščiti pred komarji in drugimi insekti.

- Oglas -

Domišljena okrasitev stanovanja

Kot smo že omenili, so stekleničke za parfum običajno estetsko zelo dovršene. Za še bolj unikaten videz pa jih lahko nadgradite z različnimi barvami in dodatki, na prime z bleščicami, pentljami ali kristalčki, Tako dobite zelo izvirne okrasne predmete, ki so lahko celo čisto prave umetnine. Dovolite svoji kreativni žilici, da pride na plan … Ne pozabite: prav detajli so pogosto tisto, kar spremeni stanovanje v dom!

.

NAJNOVEJŠE