ReceptiJuheJuha s koprivami, krompirjem in čemažem

Juha s koprivami, krompirjem in čemažem

MORDA VAS ZANIMA

Juha s koprivami, krompirjem in čemažem vas bo svežila in okrepila. Zelo dobra in seveda zdrava predjed v pomladanskih mesecih.

- Oglas -

SESTAVINE (2 porciji)

  • 150 g krompirja
  • 100 g kopriv
  • 100 g čemaža
  • sol in poper po okusu
  • 1 čebula
  • 1 žlica olivnega olja

PRIPRAVA

  1. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Sesekljano čebulo prepražimo na olju, dodamo krompir in polovico nasekljanega čemaža, solimo ter popopramo. Zalijemo z zelenjavno osnovo ali vodo. Dodamo liste koprive in juho še nekaj časa kuhamo.
  2. Ko se krompir zmehča, sestavine v juhi zdrobimo s paličnim mešalnikom. Postrežemo in okrasimo s preostankom čemaža in listi kopriv.
  3. Čebulo in česen olupimo in na drobno nasekljamo. Koprive in regrat očistimo, dobro operemo in odcedimo. Na kuhalnik pristavimo lonec z 0,5 l rahlo osoljene vode. Počakamo, da voda zavre, nato pa dodamo regrat in koprive.
  4. Vse skupaj naj vre 5 minut, nato pa regrat in koprive dobro precedimo in precejeno vodo shranimo. Regrat in koprive sesekljamo ali zmeljemo s paličnim mešalnikom. Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na njem pražimo čebulo tako dolgo, da porumeni, nato pa dodamo še regrat in koprive.
  5. Sestavine s kuhalnico dobro premešamo in zalijemo s toliko prihranjene vode, da dobimo ne preredko omako. Dodamo česen in po okusu osolimo ter popopramo. Ko omaka ponovno zavre, pustimo, da se na šibkem ognju kuha še 2 minuti. Na koncu dodamo še kislo smetano in dobro premešamo. Še toplo postrežemo s pire krompirjem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×