- Oglas -
Če ste ljubitelj fižolovih juh in enoločnic, poskusite tudi juho s fižolom mungo.
SESTAVINE (4 porcije)
- 1 skodelica mungo fižola
- 1 žlica olivnega olja za cvrtje
- 2 šalotki
- 3 stroke česna
- 1 čajna žlička kurkume v prahu
- 1 čajna žlička kumine
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čili
- ščepec morske soli
- 1500 ml zelenjavne/piščančje juhe
Dodate lahko še:
- sveži koriander
- 1 limona
- mungo kalčki
- sveže pecivo
PRIPRAVA
- V vodo daste fižol mungo in ga pustite namočenega dve uri. V kozico vlijete olivno olje, na katerem popražite šalotki do zlatorumene barve. Dodate zdrobljen česen, začimbe in pražite še eno minuto.
- Dodate odcejen fižol, nasekljan čili, sol. Ko zavre, kuhate še 45 minut, da postane fižol mehak. Po občutku solite, dodate še svež koriander, limono, mungo kalčke in sveže pecivo.
- oglas -