ReceptiJuheJuha s fižolom mungo

Juha s fižolom mungo

MORDA VAS ZANIMA

Če ste ljubitelj fižolovih juh in enoločnic, poskusite tudi juho s fižolom mungo.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 skodelica mungo fižola
  • 1 žlica olivnega olja za cvrtje
  • 2 šalotki
  • 3 stroke česna
  • 1 čajna žlička kurkume v prahu
  • 1 čajna žlička kumine
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čili
  • ščepec morske soli
  • 1500 ml zelenjavne/piščančje juhe

Dodate lahko še:

  • sveži koriander
  • 1 limona
  • mungo kalčki
  • sveže pecivo

PRIPRAVA

  1. V vodo daste fižol mungo in ga pustite namočenega dve uri. V kozico vlijete olivno olje, na katerem popražite šalotki do zlatorumene barve. Dodate zdrobljen česen, začimbe in pražite še eno minuto.
  2. Dodate odcejen fižol, nasekljan čili, sol. Ko zavre, kuhate še 45 minut, da postane fižol mehak. Po občutku solite, dodate še svež koriander, limono, mungo kalčke in sveže pecivo.
- oglas -
Prejšnji članekFižolove kocke
Naslednji članekŽelodec kliče na pomoč

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×