Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Lepota & kozmetikaJože Majes: Recept za lepe lase in zdravo lasišče

Jože Majes: Recept za lepe lase in zdravo lasišče

MORDA VAS ZANIMA

Živimo v času, ko nas vsak dan zastrupljajo z reklamami. Težko se je upreti skušnjavam, ko nam prelepe manekenke ali manekeni priporočajo šampone za nego las. Manjkrat pa imamo priložnost, da obiščemo kak eko sejem, na katerem srečamo dekleta z lepimi lasmi, ki pa ne uporabljajo kemije.

- Oglas -

Jože Majes

Starejše gospe nam pripovedujejo, da je dobro iti pod brezo, ko jo zaliva lahen dežek, in si s tem umiti lase. Ni skrivnost, da je brezov sok, ki si ga iz breze natočimo spomladi, pravi balzam za naše lasišče. Prav tako ni skrivnost, da so na ženski najlepši okras lasje. Zato jih v nekaterih kulturah možje ne privoščijo drugim pogledom in si morajo ženske lase zakriti.

Če imajo moški plešo, je to kar nekako moderno. Zadnje čase si predvsem menedžerji glavo celo brijejo, da so modernejši. Redkeje to počnejo ženske. Meni je kar hudo, če srečam žensko, ki ima redke lase ali celo zelo tanke lase. Težave, ki se pojavljajo na lasišču, so predvsem te:

  • izpadanje las,
  • mastni lasje,
  • prhljaj na lasišču,
  • krvaveč prhljaj oziroma krvaveče lasišče,
  • luskavica na lasišču,
  • srbeče lasišče,
  • mastne bule na lasišču …

Recept za zdravilno tinkturo za lasišče boste našli v naši tiskani reviji >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×