Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliJež pred izumrtjem?

Jež pred izumrtjem?

MORDA VAS ZANIMA

Ta čudoviti jež, zvit v bodečo kroglo, v postelji jesenskega listja, je eden od mnogih, ki je trenutno nastanjen v zatočišču za živali v Veliki Britaniji.

- Oglas -

jež

Zdaj bi se že moral predati zimskemu spancu, vendar je še vedno buden zaradi izjemno tople letošnje jeseni. Vsekakor je eden od srečnežev, saj ima varen dom za čez zimo. Srečni pa smo lahko tudi mi, da ga vidimo, saj so ježi na seznamu ogroženih vrst, strokovnjaki namreč menijo, da bi lahko izumrli že v roku 10 let. Tudi pri nas je jež zavarovana živalska vrsta, poleg tega, da jih je prepovedano poškodovati, zastrupiti ali usmrtiti, jih državljani ne smejo loviti, ujeti, odvzeti iz narave ali kakor koli vznemirjati. Izrecno sta omenjena rjavoprsi in beloprsi jež, oba imata habitat v Sloveniji. Marsikdo najde ježa in ga − krajši ali daljši čas − zadržuje kot domačo žival. Vse to je prepovedano tudi v kazenskem zakoniku, zagrožena kazen pa je do pet let zapora.

Več o ježu si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×