Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaTudi uho je povezano z deli telesa, pomagajte si s ščipalkami

Tudi uho je povezano z deli telesa, pomagajte si s ščipalkami

MORDA VAS ZANIMA

Refleksologija je del alternativne medicine in način zdravljenja, ki odpravlja bolečine pritiskom na točno določene točke na telesu. Posebej uporabna je tudi pri uhljih, saj tam obstajajo številni živčni končiči. S pomočjo ščipalke, ki pritiska na točno določen živec, je mogoče odpraviti bolečino in metodo lahko preizkusite tudi doma.

- Oglas -

Bolečino na nekaterih mestih v telesu lahko odpravimo s pritiskom na točno določeno točko v ušesu. Za boljše rezultate pa ponovite trikrat na dan.

Ušesa in točke

Uho je povezano z vsemi deli telesa preko 6 točk:

  1. RAMENA IN HRBET

Višji del uhlja, tam kjer se ta že stika z glavo, je povezan z rameni in hrbtom. Ščipalko namestite za 60 sekund in s tem boste zmanjšali in se znebili bolečine.

  1. CELOTNO TELO

- Oglas -

Takoj pod točko za ramena in hrbet je točka, ki je povezana z vsemi organi v telesu. Učinek se pojavi že samo ob nežni masaži s prsti. Če imate resne bolečine, je še vedno pametneje obiskati zdravnika.

  1. SKLEPI

Višji osrednji del uhlja učinkuje na zapestje in ostale sklepe. Ščipalko pritrdite na to mesto in odpravite boleče noge in roke.

  1. GRLO IN SINUSI

Spodnji del uhlja je povezan z grlom in nosno votlino. Ko pride do sinusnih okužb, ali ko je hladno, nam ščipalka pomaga odpraviti bolečino.

  1. PREBAVA

Na ušesu je tudi hrustanec in ta je povezan s prebavnim sistemom. Bolečine v trebuhu ali prebavne težave lahko odpravite s pritiskom ščipalke na ta del. Tu se metoda lahko se uporablja tudi preventivno.

  1. GLAVA IN SRCE

Uho je povezano z dvema najpomembnejšima deloma v telesu, srcem in glavo. Pri glavobolih in težavah s srcem, vam ob ustrezni pomoči zdravnika, lahko pomaga tudi ščipalka.

Vir: cuisineandhealth.com

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×