fbpx
Domov Zdravje & prehrana To je najboljša rastlina za lajšanje ženskih težav!

To je najboljša rastlina za lajšanje ženskih težav!

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Konopljiko (latinsko ime: Vitex agnus-castus (L.)) najdemo predvsem v Sredozemlju, kjer so prebivalci uporabljali zrele, posušene plodove konopljike že davno za kultne in zdravilne namene. V srednjem veku so nune in menihi nosili amulete iz konopljike, saj so bili prepričani, da jih bo obvarovala pred pregrešnimi mislimi. Ljudsko ime za navadno konopljiko je tudi meniški poper. Ker imajo plodovi konopljike pekoč okus, so jo uporabljali kot začimbo namesto cenjenega in dragega popra. Prav tako pa je ženskam konopljika služila pri boleči menstruaciji ter doječim materam pri povečanju količine mleka.

Ugoden vpliv pri ginekoloških indikacijah

Pripravke iz konopljike uživamo pri lajšanju težav, nastalih zaradi motenega delovanja žleze hipofize, ki izloča hormone, ki uravnavajo menstruacijski cikel. Konopljika ugodno vpliva na ravnotežje med estrogenom in progesteronom. Hkrati znižuje količino hormona prolaktina in s tem ugodno deluje na bolečine v dojkah. Prav zaradi navedenega delovanja ugodno vpliva pri različnih ginekoloških indikacijah, kot so motnje menstruacijskega cikla, izostanek menstruacije, pri bolečih menstruacijah, težavah z neplodnostjo, predmenstrualnih težavah (močna občutljivost za vremenske spremembe, splošna razdražljivost, napetost in bolečine v dojkah) …

Več o tej rastlini in domače recepte najdete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

 

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×