Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, oktober 2017

Revija Bodi eko, oktober 2017

MORDA VAS ZANIMA

V oktobrski številki revije Bodi eko smo za vas pripravili polno košarico jesenskih nasvetov za dobro počutje, koristno in slastno uporabo jesenskih darov narave in navdihujočih zgodb.

- Oglas -

Bodi eko oktober 2017

Naročite se na revijo Bodi eko >>

Preprečimo epidemijo demence

Demenca je v zahodnem svetu v grozljivem porastu, medicina pa zanjo še ni postregla z zares učinkovitim zdravilom, zato je naša nutricistka in bioterapevtka po metodi Zdenka Domančiča Karla Klander za naše bralce pripravila uporaben vodnik za preprečevanje Alzheimerjeve bolezni, najpogostejše oblike demence.

Sanja Lončar: Ne postanimo del črne statistike

O tem, kako poskrbeti, da sami ne postanemo del te črne statistike, kakšno vlogo imajo pri tem strupi iz okolja in kateri naravni pripravki pomagajo v boju z demenco, smo se pogovarjali tudi s Sanjo Lončar,  vodjo projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki je poglobljeno raziskovala naravne rešitve za možgane in z našimi bralci delila recept za žafranovo mleko, ki ima med drugim izjemno pozitivne učinke na naše možgane.

Zbogom, težke kovine: Kelacija – upanje srčno-žilnih bolnikov

Predstavljamo vam neinvazivno posebno metodo razstrupljanja, ki izvira iz kemičnih postopkov čiščenja strupenih težkih kovin iz zmesi organskih spojin, in je upanje za srčno-žilne bolnike, saj lahko pomaga pri zmanjšanju oblog v arterijah. Preverite, kako poteka, kakšne so njene prednosti in slabosti.

Življenje po presaditvi jeter: ostaneš isti človek

- Oglas -

Predstavljamo vam zgodbo Alide Bevk, igralke in vnukinje slovenskega pisatelja in pesnika Franceta Bevka, ki se je še pred svojim tridesetim letom zbudila z novimi jetri.  Pred več kot desetimi leti se je namreč z vsem, kar je vitalnega v njenem telesu, borila za svoje življenje. Iz zdravega stanja je kar naenkrat padla v jetrno komo in imela zelo malo možnosti, da se sploh vrne v življenje. A takrat je spoznala, kako neverjetno veliko žara je v človeškem telesu in kakšne sposobnosti samozdravljenja ima.

Nina Pušlar: Neločljivo povezana z multiplo sklerozo

Pogovarjali smo se tudi s pevko Nino Pušlar, ki je velik del mladosti preživela ob bolezni, zato se bolj zaveda, da zdravje ni samoumevno, in tisti, ki ga ima, lahko vsaj nekaj naredi za tistega, ki ga nima, zato je Pušlarjeva ustanovila svojo dobrodelno fundacijo. Zaupala nam je tudi, kako krepi svoj imunski sistem, kdaj je najbolj zadovoljna in kako nahrani svojo dušo.

Preženite jesenske okužbe

Za vas smo pripravili aromaterapevtske nasvete in pripravke, ki vam bodo pomagali pregnati jesenske okužbe. Pripravite svojo mešanico za dobro imunsko odpornost in mešanico, ki pomaga pri vnetju dihalnih poti. Eterična olja pa vam lahko pomagajo tudi pri bolj trdnem spancu, zato preverite, kako pripraviti masažno olje za umiritev čustev, masažno olje za mirne otroke in nosni inhalator za sprostitev.

Jesenski zakladi narave: aronija, buče in kostanj

V sveži izdaji revije Bodi eko smo za vas pripravili vse o aroniji, grmovnici naših vrtov in vabljive in zdrave recepte, ki ugodno vplivajo na ožilje in srce, uravnavajo krvni pritisk, odpravljajo želodčne težave in varujejo črevesje.

Obilje buč kar kliče po zdravih in okusnih rumenih receptih, zato smo za vas pripravili odlične recepte z bučami, ki vsebujejo veliko vitamina A, antioksidanta, ki je bistven za zdravje naših oči, kože in sluznice. Naj na vaši mizi zadiši bučna juha, bučna sirova torta in bučna pica z lešnikovim testom.

Na vas pa čaka tudi recept za najbolj ekonomičen pralni prašek, ki ga iz nabranega kostanja pripravite kar sami.

Nova številka v prodaji od četrtka, 28 9. 2017.

- Oglas -

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

NAJNOVEJŠE