Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
RubrikeZanimivostiJames Cameron z ženo ustanovil eko šolo

James Cameron z ženo ustanovil eko šolo

MORDA VAS ZANIMA

MUSE School CA je ekološko usmerjena šola v Calabasasu, v zvezni državi Kalifornija, ki sta jo leta 2006 ustanovili Suzy Amis Cameron, soproga režiserja Jamesa Camerona, in njena sestra Rebecca Amis. Učenci pridelujejo sadje in zelenjavo na vrtovih univerze, učilnice so zgrajene iz recikliranih materialov, za potrebe elektrike pa uporabljajo sončno energijo. V teku je tudi nadgradnja učnega programa, saj naj bi bila do leta 2015 to tudi popolnoma veganska univerza.

- Oglas -

Suzy-Amis-Cameron-james-cameron

Učenci že sedaj jedo veliko sadja in zelenjave, ki raste v vrtovih na kampusu, ki jih obdelujejo pod vodstvom vrtnarja in pedagoga. Amis Cameron pravi: “Ne morete se oklicati za okoljevarstvenika, če še vedno uporabljate in uživate živalske izdelke. Preprosto ne morete.”

Cameronova sta se za veganstvo odločila v letu 2012, ko sta si ogledala dokumentarec “Forks Over Knives,” in zdaj izkoristita vsako priložnost za ozaveščanje ljudi okolju, zlasti pa za spodbujanje prehrane na rastlinski osnovi. Amis Cameron pravi, da študente kot tudi starše že počasi navajajo na spremembe menijev v šoli.

“Hrana je zelo občutljiva tema za veliko ljudi,” pravi. “Ljudje imajo tudi določene kulturne in tradicionalne razloge za uživanje mesa in tudi ti vplivajo na njihove navade, kaj jim je všeč in česa ne marajo. Vendar se počasi, s pomočjo izobraževalnih programov šole MUSE premikajo tudi navade ljudi, ne samo otrok, večinoma tudi njihovih staršev, saj njihovi otroci živijo in dihajo z naravo.”

- Oglas -

Za leto 2015 pa načrtujejo tudi, da bo njihov šolski kompleks napajala samo še 100% sončna energija.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×