0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiJames Cameron z ženo ustanovil eko šolo

James Cameron z ženo ustanovil eko šolo

MORDA VAS ZANIMA

MUSE School CA je ekološko usmerjena šola v Calabasasu, v zvezni državi Kalifornija, ki sta jo leta 2006 ustanovili Suzy Amis Cameron, soproga režiserja Jamesa Camerona, in njena sestra Rebecca Amis. Učenci pridelujejo sadje in zelenjavo na vrtovih univerze, učilnice so zgrajene iz recikliranih materialov, za potrebe elektrike pa uporabljajo sončno energijo. V teku je tudi nadgradnja učnega programa, saj naj bi bila do leta 2015 to tudi popolnoma veganska univerza.

- Oglas -

Suzy-Amis-Cameron-james-cameron

Učenci že sedaj jedo veliko sadja in zelenjave, ki raste v vrtovih na kampusu, ki jih obdelujejo pod vodstvom vrtnarja in pedagoga. Amis Cameron pravi: “Ne morete se oklicati za okoljevarstvenika, če še vedno uporabljate in uživate živalske izdelke. Preprosto ne morete.”

Cameronova sta se za veganstvo odločila v letu 2012, ko sta si ogledala dokumentarec “Forks Over Knives,” in zdaj izkoristita vsako priložnost za ozaveščanje ljudi okolju, zlasti pa za spodbujanje prehrane na rastlinski osnovi. Amis Cameron pravi, da študente kot tudi starše že počasi navajajo na spremembe menijev v šoli.

- Oglas -

“Hrana je zelo občutljiva tema za veliko ljudi,” pravi. “Ljudje imajo tudi določene kulturne in tradicionalne razloge za uživanje mesa in tudi ti vplivajo na njihove navade, kaj jim je všeč in česa ne marajo. Vendar se počasi, s pomočjo izobraževalnih programov šole MUSE premikajo tudi navade ljudi, ne samo otrok, večinoma tudi njihovih staršev, saj njihovi otroci živijo in dihajo z naravo.”

Za leto 2015 pa načrtujejo tudi, da bo njihov šolski kompleks napajala samo še 100% sončna energija.

.

NAJNOVEJŠE