0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiJabolčna torta s suhimi slivami

Jabolčna torta s suhimi slivami

MORDA VAS ZANIMA

Odlična ideja za posladek je lahko jabolčna torta s suhimi slivami, sploh v mesecih, ko je sadja v izobilju in ne veste kam z njim, ali pa, ko vam ostane sadje od ozimnice.

- Oglas -

SESTAVINE (1 pekač)

  • 250 g navadne moke
  • 100 g sladkorja
  • 60 g kvasa
  • 125 ml mleka
  • 50 g masla
  • ščepec soli
  • 100 g sliv
  • 300 g jabolk
  • 1 žlica limoninega soka
  • limonina lupinica
  • strok vaniline lupine
  • 3 jajca 
  • 150 g smetanovega namaza
  • 150 g skute z nizko vsebnostjo maščob
  • sladkor in ščepec cimeta za posipanje
  • maslo in moka za pekač

PRIPRAVA

  1. Pripravimo kislo testo iz kvasa, 3 žlic moke, 50 g sladkorja in nekaj mleka ter pustimo, da vzhaja na toplem. V drugo posodo damo preostalo moko, mleko, stopljeno maslo in sol. Dodamo kislo testo, vse skupaj dobro pregnetemo in pustimo vzhajati še približno 20 minut.
  2. Suhe slive speremo in jih drobno narežemo. Oprana in olupljena jabolka operemo in olupimo na tanke rezine ter prelijemo z limoninim sokom.
  3. Skuto dobro zmešamo s smetanovim namazom, preostalim sladkorjem, zdrobljenim strokom vanilje in limonino lupinico. Rumenjake stepemo in nežno vmešamo v skuto.
  4. Polovico testa razporedimo po namaščenem in z moko potresenem pekaču, pustimo vzhajati približno 20 minut. Nato ga posujemo s slivami, koščki jabolk, namažemo s skutno mešanico in obložimo s preostalim testom. Torto prebodemo z vilicami in pečemo približno 40 minut v pečici, predhodno ogreti na 175 ° C. Ko se ohladi, torto potresemo s sladkorjem, pomešanim s cimetom, narežemo na kose in postrežemo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI