0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaIzvirne ideje za uporabo lupine granatnega jabolka

Izvirne ideje za uporabo lupine granatnega jabolka

MORDA VAS ZANIMA

Granatno jabolko je izjemno zdrav in okusen sadež, obenem pa lahko koristno uporabimo tudi njegovo lupino. Tako bi bila škoda, da lupino preprosto zavržete – še posebej ker predstavlja precejšen del mase celotnega sadeža. Namesto tega raje preizkusite eno izmed zanimivih idej, ki vam jih ponujamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Lupina granatnega jabolka

Maska, ki upočasni proces staranja kože

Kot morda že veste, veljajo granatna jabolka za odličen vir antioksidantov. Koristne antioksidante pa najdemo tudi v lupini, ki lahko torej prav tako pomaga pri preprečevanju prezgodnjega staranja vaše kože. Pozitivne učinke boste v tem primeru najlažje izkoristili tako, da si pripravite masko. Najprej posušite lupino granatnega jabolka in jo zmeljite v prah. Nato vzemite 2 žlici tega prahu in jima dodajte toliko vode, da dobite gosto pasto. Še bolje je, da uporabite rožno vodo oziroma hidrolat vrtnice, če je to mogoče. Masko zdaj nanesite na predhodno očiščen obraz in počakajte, da se posuši. Nato jo izperite s toplo vodo. Za optimalne učinke si masko iz lupine granatnega jabolka pripravite dvakrat tedensko.

Preprečevanje prekomernega izpadanja las in prhljaja

Lupina granatnega jabolka ni koristna samo za vašo kožo, ampak tudi za lase. Med drugim vam lahko pomaga pri preprečevanju prekomernega izpadanja las, zelo učinkovita pa je tudi pri odpravljanju prhljaja. Prahu iz posušenih lupin granatnih jabolk dodajte malce izbranega olja, nato pa mešanico vtrite v lasišče. Pustite delovati najmanj 2 uri, lahko pa tudi čez noč. Nato operite lase kot običajno.

Naravno blaženje vnetega grla

Obstaja kar nekaj zelo učinkovitih naravnih rešitev, če se soočate z bolečinami, ki jih povzroča vneto grlo. Mednje med drugim sodi tudi uporaba pripravka na osnovi olupkov granatnih jabolk. Lupino stresite v vrelo vodo in kuhajte približno 5 minut. Odcedite, pustite, da se ohladi, nato pa mešanico uporabite za grgranje. Ponovite večkrat dnevno, dokler ne zaznate izboljšanja stanja.

- Oglas -

Odličen piling za obraz in telo

Zakaj bi zapravljali denar za drage pilinge, ko pa lahko izjemen učinek dosežete kar s pomočjo lupin granatnega jabolka, ki bi jih sicer najverjetneje preprosto zavrgli. Tudi v tem primeru uporabite prah, ki ste ga dobili tako, da ste zmleli posušene olupke. Po želji lahko prahu dodate še malce sladkorja in nekaj kapljic vode. To mešanico nato uporabite za temeljito čiščenje obraza, če želite, pa lahko piling uporabite tudi na drugih delih telesa. To bo odstranilo odmrle kožne celice in druge nečistoče ter  pripomoglo tudi k odmašitvi zamašenih por.

Napitek za zdravo srce in ožilje

Olupke granatnega jabolka lahko uporabite tudi za pripravo napitka, ki bo imel zelo pozitiven vpliv na vaš srčno-žilni sistem. K temu pripomorejo predvsem antioksidanti, ki jih, kot že omenjeno, ne najdemo le v samem sadežu, ampak tudi v lupini. Redno uživanje napitka iz lupine granatnega jabolka lahko tako med drugih pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka in holesterola. Gre za zelo preprost napitek, ki ga pripravite tako, da v kozarec tople vode vmešate žličko posušene in zmlete lupine granatnega jabolka. Dobro premešajte in popijte. Napitek si pripravite vsak dan ali vsaj vsak drugi dan.

NAJNOVEJŠE