0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaIzdelajte si svoj, povsem naraven balzam za razpokane ustnice

Izdelajte si svoj, povsem naraven balzam za razpokane ustnice

MORDA VAS ZANIMA

Iskanje primernega balzama za razpokane ustnice je lahko precej težavno – še posebej, če vam ni vseeno, katere snovi vsebujejo vaši kozmetični izdelki. Tudi v mnogih balzamih za ustnice se namreč znajdejo številne sestavine, ki so lahko škodljive za vaše zdravje. To je v tem primeru še posebej problematično, saj se pogosto zgodi, da nehote zaužijemo manjše količine balzama.

- Oglas -

domači balzam za ustnice

Ena izmed najboljših možnosti je, da balzam za razpokane ustnice izdelate kar sami. Postopek, ki vam ga predstavljamo, je zelo enostaven in vam ne bo vzel veliko časa. S pomočjo tega doma pripravljenega balzama, ki ne vsebuje živalskih sestavin, bodo vaše ustnice navlažene in mehke tudi v zimskem času.

Recept za domači balzam

Sestavine:

- Oglas -
  • žlica oljčnega voska,
  • 3 žlice kokosovega olja,
  • četrtina žličke vitamina E v olju,
  • približno 15 kapljic poljubnega eteričnega olja.

Priprava:

V posodici nad paro počasi stalite vosek (temperatura naj bo čim nižja). Ko se vosek utekočini, dodajte kokosovo olje. Premešajte in dodajte še olje, ki vsebuje vitamin E. Posodo nato postavite na sobno temperaturo in mešanici dodajte izbrano eterično olje (še posebej dobra izbira je vonj pomaranče, kamilice ali mete, seveda pa je končna odločitev prepuščena vam). Eterično olje dodajajte po kapljicah, da balzam ne bo imel premočnega vonja. Poleg tega pa lahko preveč eteričnega olja privede do razdražene kože.

Balzam nato prelijte v stekleno posodico. Počakajte, da se balzam povsem ohladi in strdi, preden jo zaprete s pokrovčkom. Običajno to traja približno 4 ure. Če želite, da je vaš balzam za ustnice nekoliko obarvan, mu lahko dodate tudi mineralni puder v prahu želene barve.

.

NAJNOVEJŠE