Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Lepota & kozmetikaIzdelajte si naravna, domača in kreativna mila

Izdelajte si naravna, domača in kreativna mila

MORDA VAS ZANIMA

Milo domače izdelave je čudovit kozmetični in negovalni izdelek. Predvsem trdo milo dopušča ogromno ustvarjalnih možnosti, medtem ko tekoče milo bolj zaznamuje njegova vsestranska uporabnost.

- Oglas -

domača mila

Prednosti domače izdelave mila

Pri izdelavi mila doma imamo predvsem nadzor nad vhodnimi sestavinami – tako lahko izberemo res kakovostne in naravne snovi. V postopku izdelave se tvori okoli 10 % glicerola, ki v milu ostane in na našo kožo deluje vlažilno. Glicerol je gosta, brezbarvna tekočina sladkobnega okusa in povzroči, da se milo tudi peni. Poleg tega so domača mila biološko razgradljiva, kar je v današnjem času pomembno. Milo si lahko izdelamo povsem po svojem okusu, saj se sami odločamo, katere maščobe bomo uporabili in katere dodatke bomo dodali za doseganje različnih učinkov. Kakovostna domača mila odlično delujejo na našo kožo. So bazična – tako kot naše telo. In ne nazadnje, domače milo je lahko tudi prav posebno, unikatno in izvirno darilo.

Tako trdo kot tudi tekoče milo pa lahko naredimo tudi v t. i. pralni različici, ki je odlična za izdelavo domačih čistil. Pripravili smo vam nekaj receptov in navodila za izdelavo domačih mil.

Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko tukaj >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×