Ingver kot začimba doda različnim jedem, kot je pecivo, pikanten citronast priokus.
- Oglas -
Sestavine:
- 170 g sladkornega sirupa
- 50 g masla
- 300 ml manj mastnega mleka
- 4 koščke sesekljanega ingverja konzerviranega v sirupu
- 75 g rozin
- 225 g integralne moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlički mletega ingverja
- žlička začimbne mešanice (koriander, cimet, piment, nageljnove žbice, muškatni orešček, ingver)
- 50 g ovsenih otrobov
- 25 g grobo sesekljanih nepoparjenih mandljev.
Priprava: v veliki posodi počasi segrejemo sladkorni sirup in maslo. Umešamo mleko, ingver in rozine ter nato odstavimo z ognja. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo mleti ingver, začimbno mešanico in ovsene otrobe. Moko z dodatki stresemo v zmes sladkornega sirupa in ingverja ter vse skupaj dobro premešamo. Prelijemo maso v pomaščen pekač, jo potresemo z mandlji in dobro uro pečemo. Ko se pečeni kolač malo ohladi, ga zvrnemo na žično mrežo. Nato ohlajenega hranimo v dobro zaprti posodi. Kolač je najboljši po treh do štirih dneh.