DomovZdravje & prehranaIngverjev kolač z mandlji

Ingverjev kolač z mandlji

Ingver kot začimba doda različnim jedem, kot je pecivo, pikanten citronast priokus.

- Oglas -

Ingverjev kolač

Sestavine:

  • 170 g sladkornega sirupa
  • 50 g masla
  • 300 ml manj mastnega mleka
  • 4 koščke sesekljanega ingverja konzerviranega v sirupu
  • 75 g rozin
  • 225 g integralne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega ingverja
  • žlička začimbne mešanice (koriander, cimet, piment, nageljnove žbice, muškatni orešček, ingver)
  • 50 g ovsenih otrobov
  • 25 g grobo sesekljanih nepoparjenih mandljev.

Priprava: v veliki posodi počasi segrejemo sladkorni sirup in maslo. Umešamo mleko, ingver in rozine ter nato odstavimo z ognja. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo mleti ingver, začimbno mešanico in ovsene otrobe. Moko z dodatki stresemo v zmes sladkornega sirupa in ingverja ter vse skupaj dobro premešamo. Prelijemo maso v pomaščen pekač, jo potresemo z mandlji in dobro uro pečemo. Ko se pečeni kolač malo ohladi, ga zvrnemo na žično mrežo. Nato ohlajenega hranimo v dobro zaprti posodi. Kolač je najboljši po treh do štirih dneh.

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE