fbpx
DomovZdravje & prehranaIngverjev kolač z mandlji

Ingverjev kolač z mandlji

Ingver kot začimba doda različnim jedem, kot je pecivo, pikanten citronast priokus.

- Oglas -

Ingverjev kolač

Sestavine:

  • 170 g sladkornega sirupa
  • 50 g masla
  • 300 ml manj mastnega mleka
  • 4 koščke sesekljanega ingverja konzerviranega v sirupu
  • 75 g rozin
  • 225 g integralne moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički mletega ingverja
  • žlička začimbne mešanice (koriander, cimet, piment, nageljnove žbice, muškatni orešček, ingver)
  • 50 g ovsenih otrobov
  • 25 g grobo sesekljanih nepoparjenih mandljev.

Priprava: v veliki posodi počasi segrejemo sladkorni sirup in maslo. Umešamo mleko, ingver in rozine ter nato odstavimo z ognja. V skledo presejemo moko s pecilnim praškom in dodamo mleti ingver, začimbno mešanico in ovsene otrobe. Moko z dodatki stresemo v zmes sladkornega sirupa in ingverja ter vse skupaj dobro premešamo. Prelijemo maso v pomaščen pekač, jo potresemo z mandlji in dobro uro pečemo. Ko se pečeni kolač malo ohladi, ga zvrnemo na žično mrežo. Nato ohlajenega hranimo v dobro zaprti posodi. Kolač je najboljši po treh do štirih dneh.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×