Bučna hokaido juha nam bo pomagala pri depresiji in slabi volji, zaradi velike vsebnosti karotenoidov pa je odlično krepčilo imunskemu sistemu.

Hokaido bučna juha

Za 4-6 oseb potrebujemo:

  • 1,5 kg hokaido buč
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 liter vode
  • 0,5 – 1 liter ovsenega mleka (oz. nadomestiti z vodo)
  • sončnično olje
  • sol, poper, muškatni orešček
  • stoječi kuhinjski mešalnik

Priprava:

  • Hokaido bučo operemo, izrežemo morebitne nečistoče (ne lupiti). Z žlico odstranimo semen
  • Hokaido bučo narežemo na večje kocke. Sesekljamo čebulo.
  • Čebulo popražimo na sončničnem olju, dodamo kocke hokaido buče in skupaj dušimo. Dodamo vodo, da je vse dobro pokrito. Kuhamo, dokler kocke ne razpadejo.
  • Z mešalnikom piriramo. Odvisno od gostote juhe dodamo ovseno mleko. Solimo, popramo ter dodamo jušno začimbo in muškatni orešček.
  • Hokaido juha je odlična tudi kot jed s curryjem: umešamo 1-2 žlici curryja. Izboljšamo s penasto stepenim kokosovim mlekom.