Bučna hokaido juha nam bo pomagala pri depresiji in slabi volji, zaradi velike vsebnosti karotenoidov pa je odlično krepčilo imunskemu sistemu.
- Oglas -
Za 4-6 oseb potrebujemo:
- 1,5 kg hokaido buč
- 2 srednje veliki čebuli
- 1 liter vode
- 0,5 – 1 liter ovsenega mleka (oz. nadomestiti z vodo)
- sončnično olje
- sol, poper, muškatni orešček
- stoječi kuhinjski mešalnik
Priprava:
- Oglas -
- Hokaido bučo operemo, izrežemo morebitne nečistoče (ne lupiti). Z žlico odstranimo semen
- Hokaido bučo narežemo na večje kocke. Sesekljamo čebulo.
- Čebulo popražimo na sončničnem olju, dodamo kocke hokaido buče in skupaj dušimo. Dodamo vodo, da je vse dobro pokrito. Kuhamo, dokler kocke ne razpadejo.
- Z mešalnikom piriramo. Odvisno od gostote juhe dodamo ovseno mleko. Solimo, popramo ter dodamo jušno začimbo in muškatni orešček.
- Hokaido juha je odlična tudi kot jed s curryjem: umešamo 1-2 žlici curryja. Izboljšamo s penasto stepenim kokosovim mlekom.
- Oglas -