Hokaido bučna juha

    Bučna hokaido juha nam bo pomagala pri depresiji in slabi volji, zaradi velike vsebnosti karotenoidov pa je odlično krepčilo imunskemu sistemu.

    Hokaido bučna juha

    Za 4-6 oseb potrebujemo:

    • 1,5 kg hokaido buč
    • 2 srednje veliki čebuli
    • 1 liter vode
    • 0,5 – 1 liter ovsenega mleka (oz. nadomestiti z vodo)
    • sončnično olje
    • sol, poper, muškatni orešček
    • stoječi kuhinjski mešalnik

    Priprava:

    • Hokaido bučo operemo, izrežemo morebitne nečistoče (ne lupiti). Z žlico odstranimo semen
    • Hokaido bučo narežemo na večje kocke. Sesekljamo čebulo.
    • Čebulo popražimo na sončničnem olju, dodamo kocke hokaido buče in skupaj dušimo. Dodamo vodo, da je vse dobro pokrito. Kuhamo, dokler kocke ne razpadejo.
    • Z mešalnikom piriramo. Odvisno od gostote juhe dodamo ovseno mleko. Solimo, popramo ter dodamo jušno začimbo in muškatni orešček.
    • Hokaido juha je odlična tudi kot jed s curryjem: umešamo 1-2 žlici curryja. Izboljšamo s penasto stepenim kokosovim mlekom.

     

    Povejte svoje mnenje - kometirajte