0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

DomovRubrikeArhiv OglasovGreta Amon: izvirna chefinja ekološke superhrane

Greta Amon: izvirna chefinja ekološke superhrane

Restavracija Amon iz Olimja je kot prva v Sloveniji pridobila kar tri ekološke certifikate. Zasluge za to gredo izjemni chefinji in supernutricionistki Greti Amon, ki trdi, da bi vsaka restavracija morala imeti svoj vrt in izvirati iz svojega lokalnega okolja. Z njo smo se pogovarjali o njeni viziji in produktu, ki omogoča v vsak dom prenesti del vrhunske kulinarike in veliko zdravja.

Marsikdo ne ve, da je vaša restavracija prejemnica kar treh ekoloških certifikatov. Kje ste dobili navdih, da orjete ledino v tem segmentu? Kako ste prepoznali ta trend?

Zdi se mi, da je treba biti pri svojem delu vedno iskren in izhajati iz sebe. Sama prisegam na ekološke izdelke, še preden so postali trend, in to ne le pri hrani, ampak tudi pri izbiri materialov, kozmetike, pralnih sredstev in tako naprej. Za našo restavracijo in tudi hotel, kjer so uporabljeni popolnoma naravni materiali, je bil to torej popolnoma logičen korak. Zelenjavo, sadje in zelišča z naših vrtov, ki jih uporabljamo v restavraciji, predelujemo izključno ekološko in zato smo želeli doseganje teh zelo visokih standardov potrditi z ekološkim certifikatom tudi našim gostom.

Restavracija Amon
Restavracija Amon je opremljena v rustikalnem slogu vinske kleti s pristno vinarsko kulturno dediščino, ki je zelo bogata v okolici Virštanja. Gostom želimo ponuditi široko paleto izvirnih kulinaričnih dobrot in vina iz naše lastne proizvodnje.Restavracija Amon ima certifikat ekološke restavracije in je prva ekološko certificirana restavracija v Sloveniji.

Vaše poslanstvo pa ni samo restavracija. Kot ste omenili, svojim gostom ponujate tudi nastanitev v okolju prijaznem hotelu. Razvijate pa se tudi v smeri nutricionistike in zdrave prehrane. Nenazadnje ste prejeli naziv supernutricionistke. Kako to združujete z restavracijo in s proizvodi,  ki jih ponujate?

Našim gostom in kupcem ne pripravimo le okusne hrane iz najboljših sestavin, želimo jim ponuditi tudi zelo zdravo hrano, pripravljeno na način, da ohranjajo največ vitaminov in življenjske energije. Naši zajtrki, ki so nabiti z vitamini lokalnih superživil in naših lastnih proizvodov, so napovednik ostale kulinarične ponudbe v restavraciji Amon. Prav tako pa smo zelo uspešno lansirali ekološko sesekljan česen v ekološkem hladno stiskanem oljčnem olju, ki ga ponujamo tako v restavraciji kot tudi v vseh večjih trgovskih hišah Mercator, Spar, Leclerc, Kalček, Vitacare in v spletni trgovini trgovina.amon.si.

Bio Česen v olivnem olju Amon
Bio Česen v olivnem olju

Česen ste prepoznali kot superživilo. Zakaj?

Česen bi lahko imenovali tudi domača lekarna. Njegovo delovanje je močno antibakterijsko, antiseptično in protiglivično. Vsebuje veliko mineralov, vitaminov in flavonoidov, ki prodrejo v vse celice našega telesa. Ima pomembno vlogo na vnetne procese, na prebavila, presnovo sladkorja in na krvni obtok. Obstaja kar 2000 študij, ki so se ukvarjale z zdravilnostjo česna. Česen že vrsto let uporabljamo pri različnih jedeh tako pri nas doma kot tudi v naši restavraciji Amon. V sled temu smo pripravili šest različnih česnovih izdelkov v ekstra deviškem olivnem olju: navadni, s sušenim paradižnikom, s čilijem, s sončničnimi in bučnimi semeni, s kurkumo ter z regratom. Vse sestavine so ekološkega izvora. 

Bio Česen s semeni Amon
Bio Česen s semeni

Na kakšen način priporočate uporabo vašega česna?

Sesekljan česen v olivnem olju je izjemno priročen. Maščoba in morska sol varujeta česen, da ohranja svežino in vitamine ter ne potrebuje dodatne toplotne obdelave. Ker ima česen izrazit vonj, smo ga za lažjo uporabo sesekljali vnaprej, prav tako pa smo mu dodali še druga super živila za polnejši okus. Uporablja se lahko popolnoma svež na hladnih prigrizkih ali kot dodatek namazom, največkrat pa ga uporabljamo kot dodatek jedem, kot so obare, omake, salse, enolončnice, ribe ali meso.

Izdelke in recepte najdete na spletni strani:
trgovina.amon.si

Olimje 24, 3254 Podčetrtek
041 324 174

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -