0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaGel za dezinfekcijo rok lahko naredite tudi sami

Gel za dezinfekcijo rok lahko naredite tudi sami

MORDA VAS ZANIMA

Če ste pred kratkim v vaši lokalni trgovini iskali razkužilo v obliki pršila ali gela, ste verjetno opazili, da jih pogosto ni na zalogi. Širjenje koronavirusa, sicer znanega kot COVID-19, je v nekaterih krajih povzročilo panično nakupovanje. Stvari, kot so razpršila, razkužila, sredstva za zaščito rok, maske za obraz, toaletni papir, prigrizki in drugi prehrambeni izdelki z daljšim rokom uporabnosti so izginili s prodajnih polic.

- Oglas -
Domače Razkužilo za roke izdelava

Povečuje se povpraševanje po čistilnih sredstvih za roke

Po podatkih maloprodajne industrije se je v zadnjih nekaj tednih povpraševanje po čistilnih in razkužilnih sredstvih za roke povečalo za 1400% po objavah, da sredstva za čiščenje rok na bazi alkohola učinkovito uničuje virus. Učinkovito pa je sicer je tudi preprosto umivanje rok z milom in vodo. V nekaterih prodajalnah so sredstva za čiščenje rok popolnoma pošla. Drugi so dvignili svoje cene. Nekateri omejujejo, koliko lahko vsaka stranka kupi na obisk.

Gel za dezinfencijo rok lahko enostavno izdelate tudi sami

Na srečo ni tako težko narediti sredstva za čiščenje in razkuževanje rok, ki je enako učinkovito kot takšno, ki ga kupimo v trgovini.

Za najboljšo učinkovitost mora vaš domači gel za razkuževanje rok vsebovati vsaj 60 volumskih odstotkov 100% alkohola. Volumski odstotek (vol%), je volumen topljenca v mL na 100 ml raztopine.

- Oglas -

Z dodatkom gela aloe vere mešanici dodate bolj želatinozno, gelasto teksturo, ki olajša nanos na kožo. Aloe vera je tudi naravno pomirjujoča, zato je odličen dodatek v takšni mešanici, saj ni priporočeno nanašati čistega alkohola na kožo. Mešanici pa lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja, da ga nekoliko odišavite.

Čistilni gel za roke dezinfekcijsko sredstvo

Kaj potrebujemo za izdelavo:

  • 1/3 skodelice aloe vera gela
  • 2/3 skodelice 100-odstotnega alkohola
  • Neobvezno: 5-10 kapljic eteričnega olja (sivka, poprova meta in / ali rožmarin delujejo odlično!)

Poleg tega boste za izdelavo potrebovali mešalno posodo, lij, žlico, posodo za tekočino s črpalko in nalepko za označevanje.

Postopek izdelave za domače razkužilo za roke: zmešajte alkohol in aloe vera gel v posodi – mešajte z žlico, dokler se sestavini popolnoma ne zmešata. Dodajte nekaj kapljic želenega eteričnega olja za prijetenejši vonj. Eterično olje je popolnoma neobvezen dodatek. Na koncu uporabite lij, da boste mešanico lažje prelili v steklenično za shranjevanje. Na koncu nalepite še etiketo, da boste ves čas vedeli, kaj imate shranjeno v njej.

- Oglas -

Sredstvo za dezinfekcijo rok ni rešitev za vsak virus, vendar naj bi po dostopnih podatkih delovalo učinkovito proti COVID-19. Virus je zaščiten z naravnim ščitom, kar imenujemo virusna ovojnica, ki ga alkohol lahko uniči. Ko se ovojnica uniči, virus umre. Če imate sredstva za zaščito rok v avtomobilu ali torbici in jih redno uporabljate, lahko preprečite širjenje virusov.

Po besedah ​​dr. Sanjay Maggirwar, profesorice mikrobiologije na univerzi George Washington, mora takšno domače sredstvo za zaščito rok zdržati kar nekaj tednov, če je pravilno shranjeno. Začnite z izdelavo manjše količine, da vidite, koliko čistila za roke v dveh tednih dejansko porabite.

.

NAJNOVEJŠE