- Oglas -
Odlične galete s paradižnikom, mocarelo in timijanom so hitre in enostavne za pripravo.
Sestavine (8 porcij):
Testo:
- 500 g navadne moke
- 3 g suhega kvasa
- 3 žlice olivnega olja
- 250 ml mlačne vode
- sol
Nadev:
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mocarele
- 3 stroki česna
- olivno olje
- 6 vejic timijana
- 80 g parmezana
- mleti črni poper
Priprava:
- Moko odmerite v skledo, dodajte kvas, olivno olje, vodo in malce soli. Zamesite v gladko testo, ga oblikujte v kepo, pomokajte in pokrijte s čisto kuhinjsko krpo. Za 30 minut postavite na toplo meso, da vzhaja. Na pomokani površini testo tanko razvaljajte – približno 2 mm debelo. Izrežite kroge s premerom 10 centimetrov in jih odlagajte na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Operite in razpolovite paradižnike, mocarelo narežite na koščke in česen na tanke rezine. Na vsak krog testa nadevajte mocarelo, dodajte paradižnik in česen, poškropite z olivnim oljem, solite in poprajte ter okrasite s timijanom in naribanim parmezanom. V pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pecite 15 minut. Ohladite, začinite s sveže mletim poprom in postrezite.
- oglas -