Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaFige nevtralizirajo kisle reakcije v telesu

Fige nevtralizirajo kisle reakcije v telesu

MORDA VAS ZANIMA

V poletno-jesenskem času se lahko dodobra naužijemo fig, ki niso samo medeno sladke, ampak tudi zelo zdrave. Izjemno priporočljive so za vse, ki uživajo veliko mesa in hrane iz bele moke, saj nevtralizirajo pretirano izločanje želodčne kisline.

- Oglas -

Fige že tisočletja veljajo za naravno zdravilo, ki pospešuje presnovo, ureja prebavo in odpravlja zaprtje. Zelo koristne so tudi za srčno-žilni sistem, saj znižujejo visok krvni tlak. Poleg tega zmanjšujejo notranja vnetja, dobrodejno vplivajo na kosti, jetra, žolčnik in sečne poti. Seznam vseh pozitivnih učinkov fig na zdravje je dolg in se tu nikakor ne konča. Če ste oboževalci fig, vas bodo naslednja dejstva o njihovih učinkih na zdravje zagotovo razveselila.

Fige

Ogromno vitaminov, mineralov, aminokislin

Fige imajo 11 vitaminov, 14 mineralov in prav toliko aminokislin. Poleg tega vsebujejo tudi ogromno prehranskih vlaknin, ki imajo blagodejen vpliv na prebavni sistem. Črevesna flora je pri sodobnem človeku večkrat povsem porušena, predvsem zaradi bele moke in sladkorja, industrijsko predelane hrane ter pogostega uživanja mesa in mesnih izdelkov. Uničujejo jo tudi antibiotiki in druga zdravila. Z uživanjem fig lahko črevesno floro »spravimo v red«.

V telesu sprožijo bazično reakcijo

Ko jemo meso in izdelke iz bele moke, se v telesu sproži izrazito kisla reakcija. Uživanje fig pa izzove nasprotno, bazično reakcijo, ki nevtralizira višek želodčne kisline. Uživanje teh sadežev obenem zmanjšuje željo po sladkem, saj vsebujejo naravne sladkorje, glukozo in fruktozo. Sladkarije in pecivo so polni manjvrednih ogljikovih hidratov, ki lahko povzročijo težave z delovanjem trebušne slinavke in inzulinskega sistema telesa.

Hrana za dobre živce

- Oglas -

Možgane »poganja« glukoza, ki pa je sami ne morejo skladiščiti. Da bi jim zagotovili optimalno delovanje, jo moramo stalno dovajati. Fige vsebujejo veliko glukoze, zato so odlična izbira, kadar se počutimo utrujeni, nam pade koncentracija, nas boli glava ipd. Nasitile bodo tako možgane kot živčevje.

Sredstvo proti bradavicam

Ko odtrgamo nezrelo figo, iz nje priteče svež mleček, ki ima v sebi kavčuk. Če imate bradavice, nanje nanesite kapljico mlečka. Pomaga tudi pri ranicah in lišajih. Priročno, kajne?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×