Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Feng ShuiFeng Shui – uporabite zeleno barvo

Feng Shui – uporabite zeleno barvo

MORDA VAS ZANIMA

Zelena je po feng shuiu barva sveže energije in novih začetkov ter pripada elementu lesa. Zelena barva je zelo pomembna in hranljiva za naše zdravje, saj pomiri živce in postavi v ravnovesje celotno telo. K nam prinaša pozitivne vibracije feng shuia od same metere narave. Ko želite v vaš dom ali pisarno vnesti zeleno barvo po načelih feng shuia je najbolje, če uporabite več elementov zelene, da bodo učinki res le najboljši.

Vnesite v vaš dom zeleno barvo

- Oglas -

Eden od načinov, da vnesete v dom ali pisarno zeleno barvo, je uporaba rastlin. Najbolje je, če uporabite lepe zelene rastline, ki bujno in gosto rastejo. Namenite jim kar čim več prostora. Za bujno rast nekaterih rastlin boste potrebovali velike cvetlične lončke, saj bodo le tako lahko dobro uspevale in osvežile vaš prostor. Poleg tega bodo rastline tudi očistile zrak raznih kemikalij, ki jih v porstor vnesemo s pohištvom in drugimi predmeti. Poznamo veliko nezahtevnih sobnih rastlin, ki odlično čistijo zrak. Med te sodijo: Anthurium, Hedera helix, Chlorophytum, Epipiremnum aureum, Spathiphyllum, Chamaedorea, Sansevieria trifasciata, Philodendron, Dracaena marginata , Dracaena fragrans, Ficus benjamina, Difenbachia, Sasevieria, Beaucarnea recurvata, Nephrolepis, Zamioculcas, in Codiaeum variegatum.

Zelena feng shui

Rastline v našem domu: Kaj priporoča feng shui?

Rastline izbirajte tudi glede na to, koliko svetlobe jim boste lahko ponudili. Manj svetlobe denimo potrebujejo aspidistra, dermska dracena in srčastolistni filodendron. Nekoliko več svetlobe pa bodo potrebovali zavitolisnti sagovec, difenbahija, oborbljena dracaena, fikus Benjamin in lirati fikus. Ni pa nujno, da so rastline s katerimi vnašate zelenje le okrasne. Lahko naredite sobni zeliščni vrtiček, kjer posadite veliko dišečih rastlin, ki vam bodo prišle prav za izdelavo krem, čajev, poparkov ali za uporabo v kulinarične namene.

Zeleno pohištvo? Zakaj pa ne!

Zeleno barvo lahko vnesete tudi s pomočjo pohištva. Trenutno so izjemno priljubljeni fotelji in stoli v zeleni barvi. Zelenje lahko prinesejo zelene zavese, zelena preproga, ki spominja na travnate površine ali celo živahna zelena fototapeta z različnimi vzorci bambusa, dreves, travnikov in podobno. Tudi stene lahko enostavno prepleskate na zeleno, vaš prostor bo dobil zvež pridih. Če z zeleno ne bi želeli pretiravati, lahko v prostor vnesete le zelene dodatke za dom, kot je denimo svetilka, odeja in blazina za fotej, zelena posteljnina, odlične so tudi velike obešene slike ali fotografije v zelenih barvah. S pravimi kombinacijami in pravim občutkom, bo zelene v prostoru težko preveč.

Kaj nam narekujejo strani neba?

- Oglas -

Po feng shuiu je zeleno najbolje uporabiti na vzhodnih, jugovzhodnih in južnih delih našega doma ali pisarne. Zeleno barvo lahko sicer uporabite v vseh prostorih, tako v spalnici, kot otroški sobi, kuhinji, dnevnem prostoru ali kopalnici. Še posebej privlačna je kombinacija bele in zelene v kopalnici, ki še bolj poudari občutek čistoče, svežine in ponovnega rojstva. Po feng shuiu je zelena barva tudi barva zdravljenja, zato je odlična za v spalnico oziroma za v prostor, kjer ležimo ob prestajanju bolezni. Pa najsi bo to kratek in nedolžen prehlad ali kakšna težja dolgotrajnejša bolezen.

Kakšen odtenek zelene boste izbrali z vidika feng shuia niti ni toliko pomembno. Skrbite le, da bodo odtenki zelene takšni, ki jih najdemo tudi v naravi. Ni pomembno, ali bodo spominjali na nežno zeleno spomladansko listje ali na temno zeleno smrekovih gozdov, uporabite lahko tudi različne kombinacije zelene. Če ste skeptični glede uvedbe zelene barve v prostor, jo uvajajte počasi in jo glede na vaše počutje šele čez čas vnesite v večji količini.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×