Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Feng ShuiFeng shui: namestitev delovne mize za izboljšano produktivnost

Feng shui: namestitev delovne mize za izboljšano produktivnost

MORDA VAS ZANIMA

Feng shui predstavlja zakladnico koristnih nasvetov za opremljanje najrazličnejših prostorov. Upoštevanje teh nasvetov naj bi pripomoglo k bolj pozitivni energiji, posledično pa k boljšemu počutju in lažjemu doseganju različnih ciljev. Načela feng shuija lahko izkoristite tudi pri opremljanju svojega delovnega kotička, predvsem pa pri postavitvi delovne mize – doma, če imate možnost za to, pa tudi v pisarni. Pravilna postavitev mize bo poskrbela, da boste pri delu precej bolj zbrani, posledično pa bolj produktivni.

Idealno je, da ste med sedenjem obrnjeni proti vratom

- Oglas -

Najpomembnejše pravilo, ki ga morate upoštevati pri postavitvi delovne mize, je povezano s smerjo, v katero ste obrnjeni, medtem ko sedite. Čeprav se vam morda zdi, da je bolje, da miza ni obrnjena tako, da med delom gledate v vrata, saj bi lahko to zmotilo vašo zbranost, se strokovnjaki za feng shui ne bodo strinjali. V resnici naj bi bili namreč precej bolj nezbrani, če smo med delom obrnjeni stran od vrat. Tako imamo občutek, da nimamo nadzora nad dogajanjem, zato smo stalno rahlo napeti, posledično pa se ne moremo popolnoma osredotočiti na delo.

Zasilna rešitev je lahko tudi uporaba ogledala

Včasih sicer ni možnosti, da bi delovno mizo postavili tako, da bi bili obrnjeni neposredno proti vratom. V takšnih primerih se priporoča, da poskrbite vsaj za to, da proti vratom ne boste obrnjeni s hrbtom. Boljša je torej postavitev mize pravokotno glede na vrata. Če se nikakor ne morete izogniti temu, da bi bil vaš hrbet obrnjen proti vratom, pa je priporočljivo, da si pomagate z ogledalom. Namestite ga tako, da boste lahko med delom videli, kaj se dogaja pri vratih. To bo poskrbelo za občutek varnosti in nadzora nad dogajanjem.

Feng shui kako postaviti delovno mizo

Za še boljši učinek poskrbite za ravnovesje med petimi elementi

Na vašo zbranost in produktivnost pa vpliva tudi to, kaj postavite na delovno mizo oziroma v njeno neposredno bližino. Strokovnjaki za feng shui menijo, da lahko še posebej dobre rezultate dosežemo, če poskušamo kombinirati vseh pet elementov, torej zrak, zemljo, vodo, kovino in ogenj. Kaj to pomeni v praksi? Ravnovesje med temi elementi lahko dosežete s predmeti, kot so svečke, zelene rastline, kamenčki, fotografije oceanov ipd.  

Skrbite za to, da bo vaša delovna miza čim bolj urejena

Seveda pa ni pomembno zgolj to, kaj postavite na svojo mizo, ampak tudi tisto, česar ne postavite. Čeprav je že nasploh znano, da lahko nered na delovni mizi pomeni tudi nered v glavi, kar ima seveda negativen vpliv na kakovost vašega dela, je pri feng shuiju še posebej pomembno, da skrbite za to, da se na vaši mizi – pa tudi v predalih – ne kopiči nepotrebna krama.  

Zelo pomembna je tudi enakovredna stimulacija vseh petih čutov

- Oglas -

Podobno kot za elemente velja tudi za stimulacijo vaših čutov oziroma čutil med delom. Tudi v tem primeru je namreč pomembno, da je vzpostavljeno čim bolj enakovredno ravnovesje med čuti. Poskrbite, da boste med delom obdani s prijetnimi vonji (pomagate si lahko na primer z difuzorjem za eterična olja), da boste uporabljali kakovosten stol in da bodo tudi slušni dražljaji pozitivno prispevali k vašemu delu (priporočamo, da malce eksperimentirate in ugotovite, ali vam najbolj ustreza popolna tišina, umirjeni zvoki ali morda živahnejše melodije, saj se lahko naše potrebe precej razlikujejo).

Pri roki imejte tudi zdrav prigrizek, če bi se vas med delom polotila lakota, hkrati pa upoštevajte, da lahko na vaše delo močno vplivajo tudi barve, s katerimi ste obdani. Poskusite se torej karseda približati optimalnemu ravnovesju med čuti, saj bo to zagotovo pozitivno vplivalo na vašo produktivnost, obenem pa seveda tudi na to, da boste bolj uživali v tistem, kar počnete.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×