Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ŽivaliEU še išče alternative testiranju na živalih

EU še išče alternative testiranju na živalih

MORDA VAS ZANIMA

Evropska unija si še naprej prizadeva za iskanje novih rešitev testiranja kozmetičnih izdelkov ali njihovih sestavin na živalih. John Dalli, evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov je dejal, da je EU za raziskave in potrjevanje novih poizkusnih metod v zadnjih 20 letih prispevala približno 200 milijonov evrov.

- Oglas -

Testiranje na živalih

Raziskave metod preizkušanja varnosti kozmetičnih izdelkov niso le zmanjšale število živali, ki jih uporabljajo za preizkuse, ampak opozorile tudi na pomen razvoja znanosti, ki bo koristila potrošnikom. Validirane alternativne metode so na primer že na voljo za preizkus snovi, ki dražijo kožo in oči, povzročajo preobčutljivost kože na svetlobo ali sodijo med hormonske motilce.

Kljub prizadevanjem pa do marca 2013, ko bo začela polno veljati prepoved trženja, kot kaže, še ne bo alternativne metode za preskušanje nekaterih kompleksnih vplivov kozmetičnih izdelkov na zdravje. Komisija kljub vsemu trenutno ne predlaga, da bi rok za uveljavitev prepovedi trženja premaknili na poznejši datum.

Preizkušanje končnih kozmetičnih izdelkov na živalih je v EU prepovedano od leta 2004, sestavin kozmetičnih izdelkov na živalih pa od leta 2009. Do leta 2013 je še vedno zakonita prodaja kozmetičnih izdelkov, ki so bili glede škodljivih učinkov testirani na živalih izven EU.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×