5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
ŽivaliEU še išče alternative testiranju na živalih

EU še išče alternative testiranju na živalih

MORDA VAS ZANIMA

Evropska unija si še naprej prizadeva za iskanje novih rešitev testiranja kozmetičnih izdelkov ali njihovih sestavin na živalih. John Dalli, evropski komisar za zdravje in varstvo potrošnikov je dejal, da je EU za raziskave in potrjevanje novih poizkusnih metod v zadnjih 20 letih prispevala približno 200 milijonov evrov.

- Oglas -

Testiranje na živalih

Raziskave metod preizkušanja varnosti kozmetičnih izdelkov niso le zmanjšale število živali, ki jih uporabljajo za preizkuse, ampak opozorile tudi na pomen razvoja znanosti, ki bo koristila potrošnikom. Validirane alternativne metode so na primer že na voljo za preizkus snovi, ki dražijo kožo in oči, povzročajo preobčutljivost kože na svetlobo ali sodijo med hormonske motilce.

Kljub prizadevanjem pa do marca 2013, ko bo začela polno veljati prepoved trženja, kot kaže, še ne bo alternativne metode za preskušanje nekaterih kompleksnih vplivov kozmetičnih izdelkov na zdravje. Komisija kljub vsemu trenutno ne predlaga, da bi rok za uveljavitev prepovedi trženja premaknili na poznejši datum.

Preizkušanje končnih kozmetičnih izdelkov na živalih je v EU prepovedano od leta 2004, sestavin kozmetičnih izdelkov na živalih pa od leta 2009. Do leta 2013 je še vedno zakonita prodaja kozmetičnih izdelkov, ki so bili glede škodljivih učinkov testirani na živalih izven EU.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×