0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng ShuiEnergijsko čiščenje prostora za nove cilje

Energijsko čiščenje prostora za nove cilje

MORDA VAS ZANIMA

Če želimo začeti ustvarjati in živeti na novo, je odločitev prvi korak, drugi ideja in tretji akcija. Zakaj se potem vedno znova znajdemo v enakem ali podobnem položaju? Ključ je v energiji – osebni energiji in energiji prostora.

- Oglas -

Zelo nazorni pokazatelj, kako se menjujejo energije v naravi, so prav letni časi. Zima ima zelo umirjeno, spečo energijo, spomladi pride do izraza energija rasti, poleti je energija najaktivnejša, jesen pa je obdobje sadov – vsi poznamo rek »Kar si sejal, to boš žel«. V enem samem letu lahko vidimo in občutimo, kako se energija spreminja. Še najvidnejša je meja med zimo, ko je energija umirjena in narava »spi«, ter pomladjo, ko vse v naravi ozeleni, energija pa je usmerjena v rast. S februarjem se tudi menjajo letni vplivi energij. Zato je februar mesec, ki je idealen za osvežitev zastale zimske energije v vseh prostorih.

Zakaj je potrebno energijsko čiščenje prostora?

Vsak izmed nas ima določen tip energije, ki pa se ne konča tam, kjer ima naše telo kožo. Kako to vemo? Ste že kdaj stopili v prostor in začutili napet položaj, pa čeprav vam je sodelavec namenil prijazen nasmešek? Med dnevom smo izpostavljeni ugodnim in neugodnim vplivom energij, ki pa se med seboj prepletajo, ne glede na to, ali se tega zavedamo. In te energije nosimo s seboj, tudi domov. Ker vibrirajo na drugi frekvenci, jih težko opazimo, opazimo pa, da se počutimo vedno bolj utrujene, zbujamo se nenaspani, večkrat smo brezvoljni – brez očitnega razloga.

Kako očistiti energijo prostora

Energije puščajo svoj odtis v prostoru, na stenah, pohištvu, dodatkih ter se v plasteh nalagajo druga na drugo. Še posebej je energijski odtis močan po bolezni in hudih prepirih. Takrat je čas za energijsko čiščenje prostora. Ko preurejamo prostore ali se selimo v drugo stanovanje, ne pozabimo, da so svoje odtise energij pustili tudi delavci in predhodni stanovalci. Tehnik energijskega čiščenja je veliko, od različnih načinov ploskanja, prižiganja kadil in svečk, do tresenja soli, zvonjenja z zvonci … Vendar se energije med seboj razlikujejo in ni enotnega recepta za vsak prostor ali položaj, zato naj energijsko čiščenje prostora vedno opravi izkušen strokovnjak.

- Oglas -

Kaj lahko takoj storimo sami

Vodilo feng šuja je, da živimo v zdravem okolju, kjer prevladujejo usklajene, ugodne energije. Energijsko čistimo prostore na več načinov in pravi naslov so za to usposobljeni strokovnjaki. Sami pa naredimo prvi korak tako, kot so nas učile naše babice: z metlo, krpo in vodo. Ne pozabimo pa prostorov tudi pošteno prezračiti. Še posebej moramo biti pozorni na zapostavljene dele, kot so koti, prostori pod stopnicami in pa vrhnji deli omar in vrat, kjer energija najbolj zastaja. Iz teh področij se zastala energija namreč širi po celotnem prostoru. Dobimo učinek prepotene majice v omari med čistimi, ko na koncu vse dobijo neprijeten vonj. Pomembno je tudi, da se znebimo navlake ter da so prostori vedno urejeni. Saj tudi v trgovinah raje kupujemo lepo zložene stvari, kot pa zmetane v škatlo in pomešane med seboj.

Feng shui čiščenje prostora

Usmerimo energijo v točno določen cilj

Vsak izmed nas ima točno določeno energijsko kodo, ki nas usmerja v dejanja, razmišljanja in posledice. Na katerem področju smo najšibkejši? Če je to področje zdravja, uredimo področje vzhoda, za blagostanje področje jugovzhoda itd. Seveda pa ne smemo pozabiti na vhod. Kakršna energija je pred vrati, taka bo tudi vstopila v stanovanje. Nato sledijo prostori po vrstnem redu, od vhoda in predprostora naprej. Če živimo v stanovanjskem bloku, poskrbimo, da bodo urejeni tudi zunanji, glavni vhod ter hodniki.

Smer nebaŽŽivljenska podroèja
VzhodZdravje, vitalnost
JugovzhodFinance, blagostanje
JugVizija, ideje, prepoznavnost
JugozahodOdnosi, ljubezen, partnerstvo
ZahodOtroci, kreativnost
SeverozahodPomoè zaščitnikov, oče, partner
SeverKariera, služžba, napredovanje
SeverovzhodŠtudij, znanje, izobražževanje

Zaživimo v sedanjosti

Ko nas preveva občutek strahu, smo usmerjeni v prihodnost. Ko je prisoten občutek krivde in krivice, usmerjamo energijo v preteklost. Mi pa živimo v sedanjosti! Ko pogledamo v hišo, vidimo, da odslužene stvari spravimo v klet ali na podstrešje. Klet predstavlja našo preteklost, stanovanje sedanjost in podstrešje prihodnost. Torej, najprej se lotimo urejanja kleti in počistimo s preteklostjo, ki nas vleče nazaj in navzdol. Ko uredimo stanovanje, ne pozabimo še na urejanje podstrešja.

Vse opravimo s pozitivno naravnanostjo

Za nekatere je sezonsko čiščenje prostorov rutina, za druge nujna muka, za tretje izziv, za četrte pustolovščina … Pravzaprav niti ni toliko pomembno, v katero kategorijo spadamo, pomembna je le naša naravnanost – bolj ko smo pozitivni, boljšo energijo bomo vnesli v prostor in boljše se bomo počutili. To je pa tudi naš cilj.

NAJNOVEJŠE